"Βοήθεια στον Ελληνικό στρατό, προσπαθώ να δώσω όπως μπορώ..."

From Thursday, October 21, 2021 11:00 AM
to Friday, October 22, 2021 11:00 AM

17ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

Open in-person activity

Greek

Πετρουπόλεως 76, 131 23, Ίλιον

      Με το ξέσπασμα του πολέμου του 1940, γυναίκες από τις πόλεις και τα χωριά της Ηπείρου  έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να βοηθήσουν τους στρατιώτες που βρίσκονταν στο μέτωπο. 
Δημιουργούμε μια διαδρομή, στο δάπεδο της τάξης, για να φτάσει η Ηπειρώτισσα γυναίκα με την βοήθεια που κουβαλά στους ώμους της, στον Έλληνα στρατιώτη που πολεμά στα βουνά της Πίνδου. Πρέπει να αποφύγει τα εμπόδια και να ακολουθήσει ένα μονοπάτι  ασφαλές. Τα παιδιά καλούνται αρχικά να αναλάβουν ρόλους , στρατιώτη, γυναίκας Ηπειρώτισσας και στη συνέχεια με δραματοποίηση και δημιουργία κώδικα να δημιουργήσουν την διαδρομή.
Στη συνέχεια σε ένα φύλλο εργασίας αναπαριστούν την  διαδρομή .
 

    Pre-primary education
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"
Mon, Sep 11, 2023 12:00 AM

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"