Code it Local - Perama

From Tuesday, November 2, 2021 5:00 PM
to Friday, December 17, 2021 7:30 PM

2ο Νηπιαγωγείο Περάματος

Invite-only in-person activity

m.tsapara@hotmail.com

Greek

Πέραμα

Το EU Code Week - Code it Local  είναι μία διαδικτυακή επιμόρφωση διάρκειας 15 ωρών, που στοχεύει να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει Νηπιαγωγούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Περάματος. Η παρούσα επιμόρφωση είναι δωρεάν και  θα υλοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού (EU Code Week) και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο ΔημιουργικότηταςΚαινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση(υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Θαρρενού Μπράτιτση)του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Θα διερευνήσουμε τρόπους προσέγγισης και ενσωμάτωσης του προγραμματισμού, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, της υπολογιστικής σκέψης στην τάξη. Παράλληλα θα ανταλλάξουμε χρήσιμες πρακτικές, θα αναλογιστούμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί  θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και να εμπνεύσουμε περισσότερους συναδέλφους στα σχολεία μας να συμμετέχουν. 

 

Το EU Code Week - Code it Local θα υλοποιηθεί την χρονική περίοδο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2021

 

Η επιμόρφωση αφορά 9 ώρες σύγχρονης και 6 ώρες ασύγχρονης διδασκαλίας. 

Αυτό περιλαμβάνει:

 

  • δραστηριότητες, που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες/ουσες να είναι συντονισμένοι με  την επιμόρφωση

  • 2 σύγχρονες συνεδρίες (4 ωρών συνολικά)

  • 2 ασύγχρονες συνεδρίες διάρκειας (6 ωρών συνολικά)

  • 2 δια ζώσης συναντήσεις (5 ωρών συνολικά)

Σχεδιασμός και υλοποίηση της δράσης

Μαρία Τσαπάρα & Ανθή Αρκουλή

    Teachers
    Robotics Unplugged activities Art and creativity Augmented reality
    GR-Tsapara-888 Codeitlocal

Nearby upcoming activities:

ρομπότ – ζαχαροπλάστης
Sat, Nov 20, 2021 9:30 AM

Η/Ο εκπαιδευτικός φέρνει στην παρεούλα ένα κουτί. Αποφασίζουμε να το ανοίξουμε και βρίσκουμε ένα γράμμα απο τον κύριο Μελένιο. Ζητάει τη βοήθειά μας γιατί καταστράφηκε η αγαπημένη του συνταγή. Μέσα στο κουτί υπάρχει κι ο βοηθός του, το ποντίκι- ρομπότ. Η δική μας αποστολή είναι να βρούμε τις λέξεις που λείπουν από τη συνταγή και να βοηθήσουμε το ποντίκι- ρομπότ να βρει τα υλικά της συνταγής.

Ζωγραφίζουμε με βάση τις οδηγίες ένα τετραγωνισμένο χαρτί με αριθμημένα τετράγωνα (pixel art), ανακαλύπτουμε το υλικό που λείπει και συμπληρώνουμε τη συνταγή.

Πειραματιζόμαστε με τη μελισσούλα- ρομπότ και μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες του (μπροστά- πίσω, αριστέρα- δεξιά, στροφή)

Χαράζουμε διαδρομές στην πίστα 6x6 και φτιάχνουμε τον πρώτο μας πρόγραμμα/ αλγόριθμο. Γινόμαστε ρομπότ και εκτελούμε τις εντολές του προγράμματος.

Σχεδιάζουμε την πίστα για τη μελισσούλα- ρομπότ, φτιάχνουμε πρόγραμμα/ αλγόριθμο και δίνουμε τις εντολές για να τις εκτελέσει.

Σκανάρουμε με κινητή συσκευή τους κωδικούς (QR CODE) και βρίσκουμε ποια απο τα μήλα έχουν σκουλήκι και πρέπει να αφαιρεθούν απο το καλάθι.

Τα παδιά:

Μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού του ρομπότ (μπροστά- πίσω, δεξιά- αριστερά και στροφή)

Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό για να σκανάρουν τον κωδικό (QR CODE) με τη βοήθεια της/ του εκπαιδευτικού.

 

αριθμών σε δεκαδικό σύστημα.

 

Μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνεισφέρουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων μελών για την επίτευξη ενός κοινού έργου.

CODING MOBILE APP FOR BEGINERS
Sat, Oct 30, 2021 7:00 AM

The project is based on the development of mobile applications using the software environment MIT App Inventor for creating mobile applications. Students will design their (first) mobile application, coded using blocks, and then share it with other participants in the project. During the project, students will cooperate with students from partner schools, present their applications and methods of their development, and thus exchange the acquired knowledge related to the development of mobile applications. Students from partner schools will create at least one application to present and promote their school, city (region) or country. In this way, they will become active users of mobile application development tools, not just their passive users. Student activities in this project will be related to the outcomes of the computer science, curriculum and cross-curricular topics (primarily in the domain of computer thinking and programming, but also in the domains of e-society and digital literacy and communication).

ΡΟΜΠΟΤ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ
Mon, Feb 7, 2022 2:30 PM

ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ

Η/Ο εκπαιδευτικός φέρνει στην παρεούλα ένα κουτί. Αποφασίζουμε να το ανοίξουμε και βρίσκουμε ένα γράμμα απο τον κύριο Μελένιο.Ζητάει τη βοήθειά μας γιατί καταστράφηκε η αγαπημένη του συνταγή.Μέσα στο κουτί υπάρχει κι ο βοηθός του, το ποντίκι-ρομπότ.Η δική μας αποστολή είναι να βρούμε τις λέξεις που λείπουν από τη συνταγή και να βοηθήσουμε το ποντίκι-ρομπότ να βρει τα υλικά της συνταγής.

Ζωγραφίζουμε με βάση τις οδηγίες ένα τετραγωνισμένο χαρτί με αριθμημένα τετράγωνα(pixelart), ανακαλύπτουμε το υλικό που λείπει και συμπληρώνουμε τη συνταγή.

Πειραματιζόμαστε με τη μελισσούλα-ρομπότ και μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες του (μπροστά-πίσω,αριστέρα-δεξιά,στροφή)

Χαράζουμε διαδρομές στην πίστα 6x6 και φτιάχνουμε το πρώτο μας πρόγραμμα/αλγόριθμο.Γινόμαστε ρομπότ και εκτελούμε τις εντολές του προγράμματος.

Σχεδιάζουμε την πίστα για τη μελισσούλα-ρομπότ, φτιάχνουμε πρόγραμμα/αλγόριθμο και δίνουμε τις εντολές για να τις εκτελέσει. Σκανάρουμε με κινητή συσκευή τους κωδικούς (QRCODE) και βρίσκουμε ποια απο τα μήλα έχουν σκουλήκι και πρέπει να αφαιρεθούν απο το καλάθι

Ταπαδιά:

Μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού του ρομπότ (μπροστά-πίσω,δεξιά-αριστερά και στροφή)

Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ ή το κινητό για να σκανάρουν τον κωδικό (QRCODE) με τη βοήθεια της/του εκπαιδευτικού. αριθμών σε δεκαδικό σύστημα Μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνεισφέρουν και να εκτιμούν τη συνεισφορά των άλλων μελών για την επίτευξη ενός κοινού έργου