Μαθαίνω να προγραμματίζω, παίζοντας!

From Friday, October 8, 2021 8:30 AM
to Friday, October 29, 2021 1:30 PM

4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, 4o Junior High School of Corinth

Open in-person activity

Greek

Αϊδινίου, 201 32, Κόρινθος

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου από τις 8 έως τις 29 Οκτωβρίου 2021, θα συμμετέχουν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής,  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Οι μαθητές θα εμπλακούν σε δραστηριότητες συγγραφής κώδικα και θα αναπτύξουν προγραμματιστικές δεξιότητες και ικανότητες με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα έρθουν σε επαφή και με την εκπαιδευτική ρομποτική, προγραμματίζοντας το ρομποτάκι της Lego Μindstorms EV3.

    Other (see description)
    Basic programming concepts Robotics Visual/Block programming Game design

Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".