PKOŠ PROGRAMIRA

From Monday, October 11, 2021 12:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 AM

Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu

Open in-person activity

Croatian

Ivanićgradska ulica 41A, 10135, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Za učenike od 1. do 8. razreda osmišljene su radionice primjerene uzrastu i znanju, kroz koje će učenici upoznati osnove programiranja i rada računala, izradu igrica u odabranim digitalnim alatima, upoznati se s pojmom robota i robotike te kroz igrice upoznati zabavnu stranu programiranja i umjetnu inteligenciju. Cilj aktivnosti je učenicima na zanimljiv način približiti programiranj te ih potaknuti na logičko razmišljanje i rješavanje problema.

 

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

First Lego Legue - Meštri
Fri, Dec 1, 2023 8:00 AM

Tim učenika sudjeluje u First Lego League projektu i priprema se za Smotru izvršavajući različite zadatke i temeljne vrijednosti uz pomoć Lego elemenata i Lego Spike robota.

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.