The Dance of Earth Heroes

From Monday, October 11, 2021 12:00 AM
to Friday, October 29, 2021 12:00 AM

Dječji vrtić "Malešnica"

Other

Croatian

Ulica Dobriše Cesarića 4, 10090, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Aktivnost je dio eTwinning projekta "Calling for Earth Heroes". To je jednostavna i zabavna aktivnost za djecu predškolske dobi.

Tijekom aktivnosti djeca će: razumjeti na iskustven način sekvenciranje i računsko razmišljanje, upoznati se s konceptom kodiranja i dekodiranja, napraviti svoj prvi korak u kodiranju na smiješan i razigran način

Priča iza aktivnosti je sljedeća;

Čudovište je otelo Zemlju i zaključalo je u dvorac. Studenti će biti super heroji koji će osloboditi Zemlju. Prije nego što se prihvate zadatka, trebaju povećati svoje super moći kako bi otplesali Ples heroja zemlje.

Pozivaju se da naprave koreografiju koristeći pet slajdova s danim plesnim pokretima. Svaki slajd ima broj koji je šifrirano slovo riječi "ZEMLJA". Učenici će morati dekodirati brojeve i slajdove postaviti pravim redoslijedom za izradu koreografije i izvođenje plesa!

Svi partneri na projektu snimit će video s plesom svojih učenika i podijeliti ga u padletu.

Slajdovi koji će se koristiti dio su podržanog materijala “The Big Dance Party Slides” koji se nalazi na https://curriculum.code.org/hoc/unplugged/4/#dance-party-unplugged4

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity
    etwinning #codeweekdance Calling for Earth Heroes

Nearby upcoming activities:

Children's book world
Sun, Sep 11, 2022 9:00 AM

Students will do fun and easy coding activities with fairy tales

Kodiranje u vrtiću
Sun, Nov 14, 2021 9:00 AM

U starijoj/predškolskoj skupini održat ćemo aktivnosti vezane uz kodiranje bez kompjutera. Aktivnosti ćemo uklopiti u naš projekt. 

Uvod v delo s SCRATCHOM
Sun, Oct 24, 2021 12:00 AM

Z učenci petih razredov bomo v sklopu fakultativnega računalništva zagrizli v osnovne zakonitosti dela s programskim jezikom SCRATCH.