Μυστήριο στο αγρόκτημα

From Monday, October 11, 2021 8:00 AM
to Friday, October 29, 2021 1:30 PM

Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία

Open in-person activity

nursery@rpschool.gr

Greek

Βενέζη Ηλία, 851 33, Ρόδος

Αρχικά τα παιδιά σε ομάδες τοποθετούν πλαστελίνη σε μία εικόνα που βρίσκεται σε κάναβο, στο πλέγμα της οποίας έχουμε χρησιμοποιήσει το δυαδικό σύστημα (κώδικα: 0,1). Σε κάθε τετράγωνο με τον αριθμό 1, τα παιδιά καλούνται να τοποθετούν πλαστελίνη, όπου συναντούν τον αριθμό 0 το αφήνουν κενό. Στο τέλος καλούνται να «διαβάσουν» τον κώδικα και να αναγνωρίσουν τι σχηματίστηκε. Στη συνέχεια ανά ομάδα προσπαθούν να πουν τον κώδικα κάθε σειράς, τα άλλα παιδιά ελέγχουν αν είναι σωστός.

Σαν δεύτερη δράση, ζητάμε από τα παιδιά σε ένα πλέγμα 10Χ10 να σχηματίσουν τη δική τους κωδικοποιημένη εικόνα και να γράψουν τον κώδικα. Στη συνέχεια δίνουν τον κώδικα σε έναν φίλο τους που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει.

Εξηγούμε για τον διαγωνισμό, διαβάζουμε το παραμύθι «Ο μονοκέρος στη φάρμα…περιμένει ένα γράμμα», Μεταίχμιο και δημιουργούμε μία νέα ιστορία μυστηρίου. Τα παιδιά θα αποφασίσουν ποιο ζωάκι έστειλε το γράμμα με το Πρωταπριλιάτικο αστείο;

https://rpschool.gr/

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity
    GR-ZACHARIA-100

Nearby upcoming activities:

Our robots dance to New Year's Songs
Sun, Dec 12, 2021 8:30 AM

We will have our own new year party on code.org. At our party, we will code our robots to dance to New Year's Songs. In our event, the age range of our students is 11-15. The event lasts 60 minutes.

3/C Sınıfı Kodlayarak Öğreniyor
Thu, Oct 13, 2022 9:30 AM

Bu etkinliğimizin amacı 3. sınıf kazanımlarını kodlayarak öğretmek.

Doğayı renklerle kodluyoruz
Mon, Nov 22, 2021 9:00 AM

colors of nature e-twinning projesi kapsamında kasım aralık ayı için planladığımız kodlama çalışması