Το beebot oδηγώ στο δικό μου αρχικό

From Tuesday, October 12, 2021 10:00 AM
to Sunday, October 31, 2021 10:00 AM

1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Open in-person activity

gterizaki@gmail.com

Greek

Γρηγορίου Ε', 244 00, Γαργαλιάνοι

Η πρώτη μας δραστηριότητα έχει στόχο αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες να παίξουν και αφετέρου να εξοικειωθούν  με τις λειτουργίες του bee bot. Παράλληλα θα εξασκηθούν στην φωνημική τους ενημερότητα και στην αρίθμηση/αναγνώριση αριθμών

Πως παίζεται: Σε πλέγμα 24 τετραγώνων τα παιδιά καλούνται να οδηγήσουν το beebot στο αρχικό τους γράμμα. Ρίχνουν το ζάρι και ο μικρότερος ξεκινάει. Το beebot έχει στο καρότσι του ξυλάκια. Οταν φτάσει στο αρχικό του γράμμα αφήνει ένα ξυλάκι ενώ ολοκληρώνει την αποστολή του όταν βρει λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα και τις προφέρει δυνατά. Δίνει τη "σκυτάλη" σε άλλο παιδί κ.ο.κ.  Στο τέλος θα μετρήσουμε ποιο γράμμα έχει τα περισσότερα ξυλάκια και θα αναζητήσουν τον αντίστοιχο αριθμό. 

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Εarth Hour_H Ώρα της Γης
Tue, Mar 26, 2024 12:00 AM

Γιορτάζουμε την ώρα της Γης με δραστηριότητες στο σχολείο και στο σπίτι. Σβήνουμε τα φώτα, διαβάζουμε ιστορίες για την Γη μας, παίζουμε παιχνίδια με το φως και την σκιά.

 

Καλούμε τα παιδιά να "σπάσουν" τον Κώδικα και να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμά μας για την 'Ωρα της Γης.

 https://docs.google.com/presentation/d/1G5_nzlXh4SslBcxBbAm9QaBdgdyxYblA/edit?usp=sharing&ouid=106493554406464546628&rtpof=true&sd=true

 

 Περισσότερες πληροφορίες:

Los Niños: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (e-children.blogspot.com)

 

Μετεωρολόγοι ...παντός καιρού!!
Fri, Mar 1, 2024 12:00 AM

Αφου προηγήθηκε η μελέτη των φυσικών φαινομένων μέσα από πειράματα και κατασκευή μετεωρ.οργάνων ( ανεμόμετρα, βροχόμετρα κ.α), οδηγήσαμε τη μελισσούλα ( bee bοοt) κάθε φορά στον αντίστοιχο καιρό κ λέγαμε τα χαρακτηριστικά του ( π.χ στην εικόνα με τον  ήλιο έλεγαν υψηλή θερμοκρασία, λιακάδα κ.α)

Σπάσε τον κώδικα
Tue, Apr 16, 2024 8:30 AM

Στα πλαίσια της ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικας (Eu Code Week)  καθώς και την προώθηση ενίσχυσης της αλγοριθμικής σκέψη των μαθητών θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση όπου μαθητές και από γειτoνικά σχολεία θα ασχοληθούν με δραστηριότητες κωδικοποίησης και ρομποτικής.