Ποιο παραμύθι θα δω με το εισιτήριο το μαγικό;

From Monday, October 11, 2021 12:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 AM

13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Open in-person activity

Greek

Καποδιστρίου 43, Καλλιθεα, Ρεθυμνο

Κάθε παιδί διαλέγει ένα δωρεάν εισιτήριο παρακολούθησης κουκλοθεατρικής παράστασης κάποιου κλασικού παραμυθιού, για 2 άτομα! Για να βρει για ποιο παραμύθι ισχύει η δωρεάν παρακολούθηση πρέπει να αντιστοιχίσει το κρυμμένο αντικείμενο που θα δει στο εισιτήριο, χρησιμοποιώντας τον κόκκινο φακό, με μία από τις εικόνες των παραμυθιών που υπάρχουν τοποθετημένες πάνω σε τετραγωνισμένο πλέγμα! Το παιδί διαλέγει έναν φίλο/φίλη για να παρακολουθήσουν μαζί την παράσταση αφού το εισιτήριο είναι για 2 άτομα και ξεκινούν αφού έχουν κάνει την αντιστοίχιση αντικειμένου-παραμυθιού! Το ένα παιδί (προγραμματιστής) τοποθετεί τα βελάκια στο τετραγωνισμένο πλέγμα από την αφετηρία ως την εικόνα του παραμυθιού και μετά με συμφωνημένες κινήσεις (πχ 1 άγγιγμα στο κεφάλι= 1 βήμα εμπρός, άγγιγμα στον δεξιό ώμο= στροφή στα δεξιά κ.ο.κ) οδηγεί το παιδί (ρομπότ) στην εικόνα στόχο. Όταν φτάσει το παιδί ρομπότ στον σωστό προορισμό σηκώνει την εικόνα του παραμυθιού και από κάτω βρίσκει την εικόνα από το ίδιο αντικείμενο που είχε δει με τον κόκκινο φακό ( δηλ. γίνεται έλεγχος) και κάνουν έναν πανηγυρισμό! Αν όμως δει άλλο αντικείμενο να υπάρχει κάτω από την εικόνα, τότε το ζευγάρι επαναπροσδιορίζει την εικόνα στόχο και τη διαδρομή! Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει κατασκευαστεί για το eTwinning Project: " Κόκκινη κλωστή δεμένη δεξιότητες γυρεύει." κωδικός της συμμαχίαςCode Week 4 All code below:cw21-8f5Ad
 
❤️
1

 

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Το Beebot γίνεται ξεναγός!! – Beebot becomes a tour guide!!
Mon, May 15, 2023 10:00 AM

English tourists are staying at the city hotel. Beebot is there to welcome them and guide them to parts of the city where there are important attractions (museum, ancient theater, etc.). After saying the appropriate greetings in English, the children will have to drive the Beebot, creating the appropriate algorithm, from the starting point (hotel) to the other points (attractions) in a specified order and passing through each one only once.

Προγραμματίζω τα ζώα να βρουν το γάντι
Tue, Jan 24, 2023 12:00 AM

Οι δραστηριότητες βασίζονται στο ουκρανικό παραμύθι   " Το γάντι". Αρχικά ξεκινάμε με την αφήγηση του παραμυθιού. Τα ζωάκια πρέπει όλα να φτάσουν στο γάντι για να γλυτώσουν από το κρύο του χειμώνα.

Το σενάριο των δραστηριοτήτων αποτελείται από 4 μαθήματα - δραστηριότητες. Στο πρώτο μάθημα-δραστηριότητα γίνεται η αφήγηση του παραμυθιού και εντοπίζεται η επιθυμία των ζώων να μπουν στο γάντι. Το δεύτερο μάθημα- δραστηριότητα εξελίσσεται ως εξής: Αρχικά σχεδιάζουμε στο πάτωμα ένα τετράγωνο ταμπλό ( επιδαπέδιο) με 5Χ5 τετράγωνα. ( Μπορούμε να το σχεδιάσουμε με χαρτοταινία ή κιμωλία , μπορεί να γίνει στην αυλή του σχολείου). Σε ένα τετράγωνο τοποθετούμε την εικόνα του γαντιού και σε 7 άλλα διάσπαρτα τετράγωνα τοποθετούμε το ποντικάκι, το λαγό, το βατραχάκι, την αλεπού, το λύκο, το αγριογούρουνο και την αρκούδα. Κάθε φορά το beebot γίνεται το αντίστοιχο ζωάκι και με τις οδηγίες των παιδιών πρέπει να φτάσει στο γάντι. Ανάλογα τη θέση του ζώου στον πίνακα αλλάζει και το σημείο έναρξης.

Με τα παιδιά έχουμε συμφωνήσει για τον τρόπο με τον οποίο δίνουν οδηγίες : προχώρα 2 βήματα εμπρός , στρίψε δεξιά, προχώρα 3 βήματα κ.τ.λ. Η δραστηριότητα αυτή είναι ανοιχτή και μπορεί να δουλευτεί και με παραλλαγές π.χ. να οδηγήσουν το ζωάκι στο γάντι επιλέγοντας τον πιο σύντομο δρόμο.

Στο τρίτο μάθημα- δραστηριότητα εργαζόμαστε με το εκπαιδευτικό ρομπότ beebot , με το οποίο τα παιδιά θα εξοικειωθούν σε βασικές γνώσεις προγραμματισμού.

Φτιάχνουμε σε λεία επιφάνεια πίστα beebot με τα παιδιά. Αποφασίζουμε πο΄σα κουτάκια θα έχει και πόσα εκατοστά θα είναι το κάθε κουτάκι( 15Χ15 εκ.). Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις μετρήσεις των τετραγώνων για να κινείται σωστά το ρομποτάκι μας. . Σε ένα τεράγωνο τοποθετούμε το γάντι  και σε άλλα τετράγωνα τα ζωάκια. Ένα παιδί γίνεται ο χειριστής του beebot και ένα άλλο παιδί ο προγραμματιστής. Οι ρόλοι μπορούν να εναλλασσονται κάθε φορά. Τα παιδιά προγραμματίζουν το beebot , που παίρνει το ρόλο διαφορετικού ζώου κάθε φορά , να φτάσει το γάντι, χωρίς να περάσει από άλλα ζωα ή κάνοντας μια στάση σε κάποιο από αυτά. Μπορούμε να εφαρμόσουμε πολλές παραλλαγές. 

Στο τέταρτο μάθημα -δραστηριότητα εργαζόμαστε ανα ομάδες 3-4 ατόμων σε φύλλο εργασίας (Α3) όπου καταγράφονται από τα παιδιά οι κινήσεις - διαδρομές του κάθε ζώου (beebot).

Aν δεν υπάρχει  beebot στην τάξη δουλεύουμε τη δραστηριότητα σε επιδαπέδιο ταμπλό δίνοντας το ρόλο του beebot σε κάποιο παιδί.

ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Wed, Mar 22, 2023 11:00 AM

Εισαγωγή στο κόσμο της ρομποτικής και της δυνατότητες αλληλεπιδρασης του ανθρώπου με την τεχνική νοημοσύνη, με παιδιά προσχολικής ηλικίας.