Programare pentru egalitatea de gen

From Thursday, October 21, 2021 11:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 PM

ASOCIATIA DE PARINTI GHEORGHE MAGHERU CARACAL

Open online activity

Romanian

Str. R. Calomfirescu, Nr. 7
235200 Caracal

În cadrul activităților elevii vor aplica codul ASCII, programarea Bee-Bot online/ demonstrativ, programarea fără tehnologie digitală pe tema unui subiect actual cu relevanță globală și socială. Profesorii vor contribui la creșterea conștientizării importanței obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, ajutând în același timp elevii să își dezvolte empatia, conștientizarea statutului de cetățean activ și abilitățile prosociale într-o manieră distractivă și participativă. Vom folosi resurse de pe pagina https://codeweek.eu/training/coding-for-sustainable-development-goals, mai precis materialul creat de Cristina Nicolăiță, ”Obiectivul de dezvoltare sustenabilă 5: Asigurarea egalității de gen și promovarea afirmării tuturor femeilor și fetelor”, care folosește codul ASCII și programarea fără calculator. La final vom realiza un joc de tip labirint cu întrebări din viața femeilor celebre prezentate, care va fi străbătut cu ajutorul programului Bee-Bot. Facilitatori vor fi profesorii de informatică din școală, inclusiv autoarea materialului, Cristina Nicolăiță. Participanții se vor conecta  pe platforma școlii, care va găzdui evenimentul și le va asigura siguranța online.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Bricolajul, sursa pentru sănătatea mintala
Fri, Oct 20, 2023 8:00 AM
Crearea de obiecte si proiectele de tip „Do It Yourself” sunt activitati ideale, iar ocaziile pot fi diverse, de la sarbatorile de peste an, precum Craciunul, la o zi de nastere ori weekend. Copilul poate profita de ocazie pentru a crea, folosind propriile maini, un cadou, pentru o persoana la alegere. Principalul lucru este ca manipuleaza, exploreaza si invata pe cont propriu, rezultatul final nefiind obiectivul principal.
Космически предприемач
Sun, Oct 1, 2023 8:00 AM

Космически предприемач е събитие, което цели да разшири знанията за възможностите за развитие на бизнес чрез ИТ технологиите в Космоса. 

Easter coding
Mon, Apr 15, 2024 10:00 AM
Activitati de codare pentru elevi - Easter coding