Μαθαίνω προγραμματισμό χορεύοντας

From Tuesday, October 12, 2021 8:30 AM
to Tuesday, October 26, 2021 12:30 PM

Δημοτικό σχολείο Ακραιφνίου

Invite-only in-person activity

Greek

Ακραίφνιο

Σε αυτή τη δραστηριότητα γνωρίζουμε τι είναι ένα πρόγραμμα και ανακαλύπτουμε μέσα από τη συζήτηση οτι σε πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες ακολουθούμε μια σειρά από βήματα ώστε να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, πχ την κατασκευή ενός κέικ ή ακόμα και μια χορευτική φιγούρα. Στη συνέχεια δημιουργούμε με απλές εντολές και τη δομή επανάληψης, το δικό μας πρόγραμμα που έχει ως αποτέλεσμα μια χορογραφία. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες, έχουν τον ή τους συνεργάτες τους και χρησιμοποιούν τις εντολές όπως "χέρια ψηλά", "στροφή δεξιά" κτλ να φτιάξουν το πρόγραμμά τους. Η παρουσίασή του γίνεται στην ολομέλεια με την εισαγωγή τραγουδιού και παρουσίαση στον προτζέκτορα.

    Primary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Beebot presents our local products (Η Beebot παρουσιάζει τα προϊόντα του τόπου μας)
Mon, May 13, 2024 12:00 AM

Η παρούσα δραστηριότητα σχεδιάστηκε στα πλαίσια εργαστηρίου δεξιοτήτων και συνδυάζει την καλλιέργεια δεξιοτήτων προγραμματισμού, ρομποτικής, steam, επιστημονικού εγγραμματισμού και τεχνών με την ανάγκη των μικρών μαθητών να αναδείξουν τον τόπο τους και κυρίως τα προϊόντα που αυτός παράγει. Προηγήθηκε καταιγισμός ιδεών και καταγραφή των εμπειριών των μαθητών, στη συνέχεια κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά τα σημεία-σταθμοί της μακέτας ρομποτικής, ψηφιοποιήθηκαν οι αφηγήσεις των νηπίων και βιντεοσκοπήθηκε ο προγραμματισμός της Beebot και η επίσκεψή της στον αμπελώνα, τον ελαιώνα, το χωράφι, τη φάρμα με τα ζώα, το ανενεργό ηφαίστειο Δίρφυς της Εύβοιας και στο μελίσσι. Ακολούθησε το μοντάζ ήχου-εικόνας από τη Νηπιαγωγό.

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

Αποκωδικοποιώντας τη Βίβλο με Pixel Art
Mon, Oct 14, 2024 12:00 AM

Η Βίβλος είναι γεμάτη με δυνατές ιστορίες και εικόνες που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την τέχνη. Στο πλαίσιο της Code Week, μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου θα μετατρέψουν σε αυτήν την unplugged δραστηριότητα βιβλικά χωρία σε Pixel Art. Οι μαθητές σε λευκό χαρτί με πλέγμα από εικονοστοιχεία θα λύσουν τις μαθηματικές εξισώσεις που περιέχονται σε καθένα από αυτά και αποκωδικοποιώντας τα χρώματα που αντιστοιχούν, θα δημιουργήσουν σταδιακά τις ψηφιοποιημένες εικόνες των βιβλικών χωρίων και θα τα ανακαλύψουν. Πρόκειται για μια εφαρμογή των μαθηματικών, της τέχνης και των θρησκευτικών σε ένα πραγματικό σενάριο που συντελεί στην εκμάθηση επίλυσης προβλημάτων, στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας και στην εκμάθηση των βιβλικών ιστοριών μέσα από τις έννοιες της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης, τον τρόπο δημιουργίας μιας ψηφιακής εικόνας και τα εικονοστοιχεία της (pixels, picture elements)

The Bible is filled with powerful stories and images that can inspire art. As part of Code Week, 1st grade high school students will turn biblical passages into Pixel Art in this unplugged activity. On white pixel grid paper, students will solve the mathematical equations contained in each and, by decoding the corresponding colors, gradually create the digitized images of the biblical passages and discover them. It is an application of mathematics, art and religion in a real-life scenario that helps in learning problem solving, developing critical thinking and creativity and learning about biblical stories through the concepts of coding and decoding, how to create a digital image and its pixels (picture elements).