Μαθαίνω προγραμματισμό χορεύοντας

From Tuesday, October 12, 2021 8:30 AM
to Tuesday, October 26, 2021 12:30 PM

Δημοτικό σχολείο Ακραιφνίου

Invite-only in-person activity

Greek

Ακραίφνιο

Σε αυτή τη δραστηριότητα γνωρίζουμε τι είναι ένα πρόγραμμα και ανακαλύπτουμε μέσα από τη συζήτηση οτι σε πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες ακολουθούμε μια σειρά από βήματα ώστε να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, πχ την κατασκευή ενός κέικ ή ακόμα και μια χορευτική φιγούρα. Στη συνέχεια δημιουργούμε με απλές εντολές και τη δομή επανάληψης, το δικό μας πρόγραμμα που έχει ως αποτέλεσμα μια χορογραφία. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες, έχουν τον ή τους συνεργάτες τους και χρησιμοποιούν τις εντολές όπως "χέρια ψηλά", "στροφή δεξιά" κτλ να φτιάξουν το πρόγραμμά τους. Η παρουσίασή του γίνεται στην ολομέλεια με την εισαγωγή τραγουδιού και παρουσίαση στον προτζέκτορα.

    Primary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Ας SOSουμε τα ζώα
Thu, Mar 28, 2024 12:00 PM

Στο πλαίσο συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με το συνεργατικό έργο «Ας SOSουμε τα ζώα» που αφορά τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, τα παιδιά θα φτιάξουν μια θαλάσσια πίστα όπου θα υπάρχουν «σταθμοί κίνδυνοι» και microbit για τη χελώνα καρέτα καρέτα .

Θα πρέπει να προγραμματίσουν το ρομπότ Πάντα mTiny να περάσει από τον κάθε σταθμό και να εξηγήσει τους κινδύνους στη χελώνα. Τα παιδιά θα δώσουν προφορικά τις λύσεις.

https://github.com/niplimnis/Eco-Team/tree/main

Small heroes, big mission: Saving the ocean with technology
Sat, Mar 23, 2024 12:00 AM

Our school participates in robotic competition of WRO Hellas  with the theme: Mediterranean: Source of life and culture.They design and implement original constructions with LEGO WEDO 2.0, microbit, gigo microbit design the island, the bridge and the solar lighthouse, invent innovative solutions. They harness technology, program robots, integrate sensors and control systems, and create impressive and informative audiovisual presentations.