Ανακαλύπτω την εικόνα σύμφωνα με τον κώδικα- Pixel art

From Wednesday, October 13, 2021 8:30 AM
to Wednesday, October 27, 2021 1:30 PM

Δημοτικό σχολείο Ακραιφνίου

Invite-only in-person activity

Greek

Ακραίφνιο

Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά χρωματίζουν τα κουτάκια τους (pixel) ανάλογα με το χρώμα και τη θέση που δίνεται από τον κώδικα. Προσέχουν τη θέση των χρωμάτων και ανακαλύπτουν την εικόνα τους. Η δραστηριότητα μπορεί να γίνει σε χαρτί ή και σε ένα αρχείο ζωγραφικής με πλέγμα

    Primary school
    Data manipulation and visualisation Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Ας SOSουμε τα ζώα
Thu, Mar 28, 2024 12:00 PM

Στο πλαίσο συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με το συνεργατικό έργο «Ας SOSουμε τα ζώα» που αφορά τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, τα παιδιά θα φτιάξουν μια θαλάσσια πίστα όπου θα υπάρχουν «σταθμοί κίνδυνοι» και microbit για τη χελώνα καρέτα καρέτα .

Θα πρέπει να προγραμματίσουν το ρομπότ Πάντα mTiny να περάσει από τον κάθε σταθμό και να εξηγήσει τους κινδύνους στη χελώνα. Τα παιδιά θα δώσουν προφορικά τις λύσεις.

https://github.com/niplimnis/Eco-Team/tree/main

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με AI
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».