Προγραμματίζω και ανακυκλώνω με τον CodyRoby

From Wednesday, October 6, 2021 8:30 AM
to Tuesday, October 19, 2021 1:30 PM

Δημοτικό σχολείο Ακραιφνίου

Invite-only in-person activity

Greek

Ακραίφνιο

Ο CodyRoby είναι ο φίλος μας, το ρομπότ που θα βοηθήσει τη Γη μας κάνοντας ανακύκλωση. Θέλει να μας θυμίσει ποια υλικά ανακυκλώνονται και έτσι να κάνουμε και εμείς ανακύκλωση στο σπίτι ή στο σχολείο μας. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδρομή που λέει ο CodyRoby σύμφωνα με τις κάρτες προγραμματισμού, το ταμπλό και τις οδηγίες

    Primary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με AI
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

Spring has come!
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης οι μαθητές μας θα κάνουν επανάληψη στη διαδοχή των αριθμών (1-10) με τη βοήθεια 10 αριθμολουλουδιών. Στο πλέγμα της Beebot τοποθετούμε 10 λουλούδια που στο καθένα αναγράφεται διαφορετικός αριθμός. Η Beebot θα πρέπει να περάσει με τη σειρά από όλα τα αριθμολουλούδια μας ξεκινώντας από το λουλούδι με τον αριθμό 1 και τερματίζοντας στο λουλούδι με τον αριθμό 10.