Hackers de Baas

From Wednesday, November 3, 2021 8:30 AM
to Wednesday, November 3, 2021 3:00 PM

TU Twente

Invite-only in-person activity

pauline@4pip.nl

Dutch

Boerenzwaluw 19, 3905 SG Veenendaal, NLD

In het kader van een project met Politie, TU Twente, Gemeente Veenedaal, ICT campus leren groep 8 van een basisschool in Veenendaal om phishing te herkken. 

https://4pip.nl/

    Primary school
    Motivation and awareness raising
    hacken 4pip phising

Nearby upcoming activities:

Hackers De Baas
Wed, Dec 1, 2021 8:30 AM

In het kader van een project met Politie, TU Twente, Gemeente Veenedaal, ICT campus leren groep 8 van een basisschool in Veenendaal om phishing te herkennen.

Programmeertraining voor meiden
Mon, Nov 1, 2021 12:00 AM

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) in Turkije te vertegenwoordigen?

 

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Vier deelneemsters aan de NIO en cursus zullen deelnemen aan de EGOI in juni 2022 in Antalya, Turkije. 

 

De cursus start na de herfstvakantie.  Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

 

Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen.

Door corona maatregelen werd de olympiade in 2021 online gehouden vanuit het eigen land. Op de site van de EGOI 2021 vind je meer daarover: https://egoi.ch/en/gallery/.

 

Een impressie van hoe het vorig jaar met het Nederlandse team ging vind je in dit filmpje en in dit interview.

Gastles programmeren
Tue, Jan 25, 2022 1:00 PM

Op basisschool De Garve (https://www.bsdegarve.nl/) verzorgt Sandra Legters (https://hetfluoriet.nl/) een aantal gastlessen computational thinking en programmeren voor kinderen van de groepen 5 t/m 7.

Tijdens de achtste les van dit schooljaar voor groep 5 gaan de leerlingen in een online Blockly-omgeving diverse puzzels oplossen en leren zij op die manier spelenderwijs een aantal computational thinking vaardigheden.