Offline kódolás Scottie-val

From Wednesday, October 20, 2021 2:30 PM
to Wednesday, October 20, 2021 4:00 PM

Ősi Gyermekekért Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Iskola u. 10.
8161 Ősi

A rendezvény különlegességét az adja, hogy a résztvevők egy olyan eszközzel ismerkedhetnek meg, ami játékos formában, a Scottie nevű kis főszereplőt segítve kalandozhatnak a programozás világába. A játék használata semmiféle előzetes ismeretet nem igényel. A rendezvény célja a diákok (és tanítóik) megismertetése a Scottie Go nevű játékkal, amellyel az alsós tanulók is elkezdhetik a kódolási alapismeretek (kódolás utasítások, azok sorrendje, utasítások ismétlése stb.) elsajátítását. Az így megszerzett kódolási ismeretek hasznosak lehetnek a későbbiekben a Micro:bit, vagy más blokk-programozással működő eszköz tanulmányozása esetében. A résztvevők online, otthonról vagy az iskolai informatika teremből kapcsolódhatnak be az online tevékenységbe, melynek során megismerkedhetnek a Scottie Go nevű játékkal, és online feladatokat oldanak meg annal segítségével. Az online foglalkozás a Jitsi Meet felületen kerül megrendezésre, előzetes regisztráció után. (A belépéshez már nincs szükség további regisztrációra!) A rendezvény minden résztvevő számára ingyenesen lesz hozzáférhető, a további részletek a szervezők weblapja lesznek elérhetők, szeptember végétől kezdve.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Okos eszközt okosan: animáció készítés
Fri, Oct 22, 2021 8:00 AM

A feladat az őszi szünetre szól. Több részből álló munkát kaptak a tanulók az EU CODE WEEK utolsó feladatához. A feladatot a telefonjukkal kell megoldani. Kinek milyen telefonja van, ahhoz kell a Google Play áruházból illetve az apple store- ból letölteni a STOP MOTION alkalmazást. Ebben kell animációt készíteni, melynek időtartama 30-60 másodperc lehet. Az animáció témája szabadon választott és a figurák is bármilyen tipusuak lehetnek. Használhatnak: gumicukrot, plüss állatokat, sticky figurákat, de legot is használhatnak. Az elkészült munkát a saját drive- ra kell letölteni, majd emailben elküldeni a ravaszne.ildi@gmail.com címre. 

Akinek kedve van csatlakozhat hozzánk!

Lego robot programozás: vonalkövetés. A kihívás napja
Mon, Dec 6, 2021 8:00 AM

Feladat: A vonalkövető programot írjuk meg a lego robotra. Építünk egy olyan pályát ami párhuzamosan fut. Egyikre felragasztjuk a fekete színt, a másikon pedig a tanulók írányitják a robotot tableten. Az a győztes aki előbb ér a zsákhoz (a zsákban édesség). A győztes a zsákból választhat jutalmat. 

Lego robot programozás: Kik használnak villogó fényt
Mon, Nov 15, 2021 8:00 AM

Feladat: Csoportokban, mindenki ki választ egy segítséget nyújtó szerv autóját, amit megrajzol és a lego robotra erősítik.  Megírják a villogó programot és kitalálnak egy történetet, hogyan és miben nyújtanak segítséget. A villogó programot ennek megfelelően bővítik.