Offline kódolás Scottie-val

From Wednesday, October 20, 2021 2:30 PM
to Wednesday, October 20, 2021 4:00 PM

Ősi Gyermekekért Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Iskola u. 10.
8161 Ősi

A rendezvény különlegességét az adja, hogy a résztvevők egy olyan eszközzel ismerkedhetnek meg, ami játékos formában, a Scottie nevű kis főszereplőt segítve kalandozhatnak a programozás világába. A játék használata semmiféle előzetes ismeretet nem igényel. A rendezvény célja a diákok (és tanítóik) megismertetése a Scottie Go nevű játékkal, amellyel az alsós tanulók is elkezdhetik a kódolási alapismeretek (kódolás utasítások, azok sorrendje, utasítások ismétlése stb.) elsajátítását. Az így megszerzett kódolási ismeretek hasznosak lehetnek a későbbiekben a Micro:bit, vagy más blokk-programozással működő eszköz tanulmányozása esetében. A résztvevők online, otthonról vagy az iskolai informatika teremből kapcsolódhatnak be az online tevékenységbe, melynek során megismerkedhetnek a Scottie Go nevű játékkal, és online feladatokat oldanak meg annal segítségével. Az online foglalkozás a Jitsi Meet felületen kerül megrendezésre, előzetes regisztráció után. (A belépéshez már nincs szükség további regisztrációra!) A rendezvény minden résztvevő számára ingyenesen lesz hozzáférhető, a további részletek a szervezők weblapja lesznek elérhetők, szeptember végétől kezdve.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Algoritmikus gondolkodás fejlesztése nagycsoportban
Wed, Oct 4, 2023 10:00 AM
Bevezetés az algoritmikus gondolkodás fejlesztésébe és a blokkprogramozás alapjaiba robotokon és unplugged feladatokon keresztül
Adventure Code: Beebots in Storyland
Sun, Oct 1, 2023 12:00 AM

A tevékenység etwinning prjekt formájában valósul meg 6 ország részvételével.

A kerettörténetbe ágyazott projekt során a partnerek beebot padlórobotokkal végzett tevékenységeken keresztül ismerkednek meg egymással,  mutatják be országuk klasszikus mesehőseit, majd közösen írnak egy történetet saját beebotjaik főszereplésével. 

A projekt 2023. októberétől 2024. júniusáig tart.

MÉHEK digitális kalandjáték
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

A kalandjátékban a méhek témakörét járjuk körbe interdiszciplináris módon. Találtok benne kódolással, mesterséges intelligenciával, kémiával, biológiával, művészetekkel, matematikával, angollal, magyar nyelv és irodalommal és zeneművészettel kapcsolatos izgalmas feladványokat.