Arduino i Python za modernu znanost i eksperimente

From Saturday, October 23, 2021 10:00 AM
to Saturday, October 23, 2021 12:30 PM

Istraživački centar mladih

Open online activity

Croatian

Unska ulica 3
10000 Zagreb

Arduino je nastao kako bi povezao računalo s fizički svijetom i omogućio lako upravljanje aktuatorima, ali i povratnu vezu preko senzora. Korištenjem Pythona za interakciju s Arduinom otvara se novi svijet mogućnosti. Moguće je u stvarnom vremenu obrađivati i prikazivati stanje senzora te preko samostalno izgrađeno korisničkih sučelja direktno interagirati i upravljati aktuatorima, a moguće je napraviti i program koji će u potpunosti izvoditi mjerenja dok vi radite nešto drugo. Time ostvarujemo mogućnost da na puno više načina možemo, bez skupe opreme, izvršavati znanstvene eksperimente. Koristiti ćemo platformu za online diskusiju za koju će sudionici dobiti više detalja putem emaila nakon prijave. Potruditi ćemo se da radionica bude što više interaktivna te ćemo ponuditi projekte koje sudionici mogu napraviti nakon radionice za bolje usvajanje znanja. Ciljna grupa su učenici srednjih škola, no mogu se javiti i ostali zainteresirani. Detalji o prijavi biti će objavljeni na stranici Istraživačkog centra mladih icm.hr, a svi materijali s radionice će biti naknadno javno dostupni na Github repozitoriju Istraživačkog centra mladih https://github.com/IstrazivackiCentarMladih

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

First Lego Legue - Meštri
Fri, Dec 1, 2023 8:00 AM

Tim učenika sudjeluje u First Lego League projektu i priprema se za Smotru izvršavajući različite zadatke i temeljne vrijednosti uz pomoć Lego elemenata i Lego Spike robota.

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.