«Ταξιδεύω με τα ρομποτάκια»

From Monday, October 4, 2021 12:00 AM
to Monday, May 30, 2022 12:00 AM

Ιδιωτικό Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο «EMEDOF»

Open in-person activity

Greek

Γιάννη Ρίτσου 5, Άλιμος

Τα παιδιά μαζί με τα ρομποτάκια, τη μικρή μέλισσα και το ποντικάκι, θα γίνουν μια παρέα και θα γνωρίσουν τις ομορφιές του δάσους... τα δέντρα και τα ζώα που δίνουν ζωή στο δάσος. Θα μάθουν τι μας προσφέρει το δάσος και πως μπορούν να το προστατέψουν!

θα μάθουν τα παιδιά να προγραμματίζουν τα ρομποτάκια και να βρίσκουν τρόπους να σώσουν το δάσος από την καταστροφή της φωτιάς.

Η μικρή μέλισσα θα μεταμορφωθεί σε πυροσβέστη και τα παιδιά θα προγραμματίσουν τις κινήσεις της για να τη βοηθήσουν να φτάσει σε όλα τα ζώα. 

Τα παιδιά θα μάθουν έννοιες προγραμματισμού και συντονισμού.
Σε μια μεγάλη πίστα που θα έχουμε φτιάξει και θα απεικονίζει το δάσος καλούμε τα παιδιά να τοποθετήσουν τις καρτέλες με τα βελάκια (μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά), ώστε να προγραμματίσουν τη Beebot και το Robot Mousse να σώσουν τα ζώα του δάσους, τα οποία θα έχουμε τοποθετήσει σε διαφορά σημεία της πίστας.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το περιβάλλον και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

    Pre-primary education
    Robotics Other Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

COLOURING PEACE... -ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ...
Tue, Jun 7, 2022 12:30 PM

STUDENTS BREAK A CODE OF VARIOUS COLOURS. IN EVERY ROW THERE IS A SET OF SQUARES THAT HAVE A PARTICULAR COLOUR. STUDENTS DRAW WITH A SPECIFIC COLOUR A DETERMINED NUMBER OF SQUARES FROM LEFT TO RIGHT OF EACH LINE. THEN THEY CREATE THE SYMBOL OF PEACE IN A PICTURE WITH PIXELS.

THIS ACTIVITY IS PART OF THE EUROPEAN E-TWINNING PROJECT CALLED PEACE PROJECT.

WE INVITE YOU TO USE THIS ACTIVITY WITH YOUR STUDENTS. YOU CAN FIND THE IMAGE WITH THE PEACE SYMBOL AND ITS CODE IN THE FOLLOWING LINK:

https://www.zaplycode.it/play/zpixel/peace-20220605-162308

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΠΑΝΕ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΗΣ. ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E-TWINNING ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ PEACE PROJECT.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://www.zaplycode.it/play/zpixel/peace-20220605-162308

Game programming with Scratch
Sun, Oct 17, 2021 12:00 AM

The students of the 6th grade will code an action game of their choice in Scratch. It will be scecially designed so that it can be played on tablets and smartphones.

Αξιοποίηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαίδευσης STEAM για την προσέγγιση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα
Wed, Mar 16, 2022 12:00 AM

Η παρούσα εκπαιδευτική δράση, ως συνέχεια των προηγούμενων εφαρμοσμένων έργων επικεντρώνεται στην καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα: δεξιότητες της ζωής, ήπιες δεξιότητες και δεξιότητες τεχνολογίας και επιστήμης, μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής, βασικών εννοιών προγραμματισμού και της STEAM εκπαίδευσης από μαθητές προσχολικής, σχολικής ηλικίας και φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι η γνώση προκύπτει μέσα από την αλληλεπίδραση των μαθητών με το κοινωνικό, φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον τους, επιδιώκεται το "άνοιγμα" του σχολείου και η συνεργασία με την οικογένεια, την τοπική και ευρύτερη κοινότητα, η σύναψη διασχολικών συμπράξεων και η αλληλεπίδραση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων), στο πλαίσιο διεξαγωγής βασικών δραστηριοτήτων προγραμματισμού  και STEAM εκπαίδευσης.