Aan de slag met Micro:bit

From Monday, October 18, 2021 3:00 PM
to Monday, October 18, 2021 5:00 PM

Stichting DesignWeek@School Foundation

Open online activity

Dutch

Johan Frisolaan 17
5263 BS Vught

In deze workshop voor deelnemers van 10 - 14 jaar maken jongeren kennis met de Micro:bit en programmeren. De workshop richt zich specifiek op kinderen en jongeren die nog geen of weinig ervaring hebben met techniek en programmeren. Tijdens de workshop werken de deelnemers aan leuke, korte opdrachten met de Micro:Bit - een kleine, programmeerbare mini computer. Ze zien direct resultaat en werken spelenderwijs aan vaardigheden zoals probleem oplossen, samenwerken, creatief denken, computational thinking en programmeren. Het doel van de workshop is vooral kennismaken en enthousiasmeren. De workshop vindt online plaats en al het lesmateriaal (inclusief de Micro:bits) wordt gedurende de workshop op leenbasis beschikbaar gesteld aan de deelnemers op school. De professionele begeleiding is gedurende de workshop online aanwezig voor het beantwoorden van alle vragen en helpen van de leerlingen! De deelnemers werken ieder op hun eigen tempo met hun eigen Micro:Bit aan de verschillende opdrachten en aan het einde van de workshop heeft ieder team een resultaat om trots op te zijn. De workshop wordt afgesloten met een korte presentatie van de resultaten in de klas.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Creative coding workshops for beginners - 2021 edition
Thu, Oct 28, 2021 4:00 PM
In the creative coding workshop participants will learn how to code in the subjects visual arts and design. They will get to know the basics in the world of computer coding and develop the skills to begin experimenting and creating works of their own! The online workshop will be interactive, so they can ask everything they want to know. At the end of the workshop participants will share their results with each other, this way they can help and inspire each other. At the end of the workshops, Participants will have a basic understanding of; - The fundamentals of programming -How to manipulate colors and graphical elements with code - How to display and read data. This event targets young people between 16 and 24 years old that are in the process of discovering their talents and have a culturally diverse background. We find creative coding, the funnest, introduction way into coding. Since with easy steps you can make your work visible. It can be abstract, it’s not a program that has to work, or has mistakes in it. The self expression aspect of it is beautiful. So I think for this target audience, a non threatening approach to coding that promotes self expression is very nice!
Programmeertraining voor meiden
Mon, Nov 1, 2021 12:00 AM

Zit je op de middelbare school en vind je logisch nadenken en programmeren leuk? En wil je kans maken om Nederland bij de European Girls’ Olympiad in Informatics (EGOI) in Turkije te vertegenwoordigen?

 

Wij organiseren een programmeercursus als voorbereiding op de EGOI. Vier deelneemsters aan de NIO en cursus zullen deelnemen aan de EGOI in juni 2022 in Antalya, Turkije. 

 

De cursus start na de herfstvakantie.  Aan zowel de cursus als de eventuele deelname aan de EGOI zijn geen kosten verbonden.  Je hoeft nog geen kanjer te zijn in programmeren, maar je moet het wel leuk vinden om bezig te zijn met logische problemen oplossen en programmeren. Wij helpen je in de cursus verder.

 

Tijdens de EGOI lossen deelneemsters uitdagende programmeerproblemen op.  Ook is er natuurlijk tijd voor sociale activiteiten met deelneemsters uit alle deelnemende landen.

Door corona maatregelen werd de olympiade in 2021 online gehouden vanuit het eigen land. Op de site van de EGOI 2021 vind je meer daarover: https://egoi.ch/en/gallery/.

 

Een impressie van hoe het vorig jaar met het Nederlandse team ging vind je in dit filmpje en in dit interview.

Gastles programmeren
Tue, Jan 25, 2022 1:00 PM

Op basisschool De Garve (https://www.bsdegarve.nl/) verzorgt Sandra Legters (https://hetfluoriet.nl/) een aantal gastlessen computational thinking en programmeren voor kinderen van de groepen 5 t/m 7.

Tijdens de achtste les van dit schooljaar voor groep 5 gaan de leerlingen in een online Blockly-omgeving diverse puzzels oplossen en leren zij op die manier spelenderwijs een aantal computational thinking vaardigheden.