Și noi programăm! Scratch tactil pentru nevăzători

From Friday, October 1, 2021 5:00 PM
to Thursday, October 28, 2021 6:00 PM

Asociatia pentru Dezvoltare si Mediu ADEMED

Open online activity

Romanian

Str Morii
107105 Brebu Manastirei

Elevii cu dificultati de vedere vor invata sa manevreze forme de carton ce reprezinta principalele comenzi din Scratch pentru a elabora un program ce descrie actiunile de protectie in timpul unui cutremur. Obiectivul este de a-i familiariza pe acesti elevi cu programarea. Tema a rezultat in urma derularii de catre ADEMED in 2021 la scoala partener a unor exercitii de simulare a comportamentului necesar supravietuirii unui seism. Elevii de gimnaziu vor sa invete programare dar sunt prea mici pentru a intelege cititorul de ecran. Pe baza experientei cu planuri tactile ale clasei, proiectate si realizate pentru simulare, ADEMED a conceput o platforma de programare Scratch simplificat si accesibilizat, constand in 9 bucati de carton, cu forme distincte tactil pentru fiecare comanda de baza, ce se prind cu bolduri pe o placa de pluta sau pe masa. Fiecare elev din clasele VI-VIII de la Scoala pentru deficienti de vedere, str.Austrului, Bucuresti - partener, va primi prin posta cate o platforma. Florin Alexandru, instructor ADEMED cu experienta in programare si cu elevi nevazatori va ghida exercitiul verbal online si cu forme mari colorate pe ecran pentru cei ce vad putin.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Artificial inteligence for kids
Sun, Oct 10, 2021 8:00 AM
Teaching coding to preschool and primary children. Introducing artificial intelligence. It is a eTwinninh project established to gain algorithmic thinking skills to kids. A project developed with children and teachers from Turkey, Romania, Poland, Italy and other countries.
Educatie STEM in domeniul IoT
Mon, Sep 6, 2021 6:00 PM
Initierea elevilor in domeniul IoT(intetnetul obiectelor). Se vor realiza aplicatii cu controlere IoT tip esp8266-nidemcu utilizand pentru programare platformele TunIoT si NodeRed.
Primii pasi in CODARE
Mon, Oct 11, 2021 8:00 AM

Copiii vor realiza diverse proiecte utilizand aplicatii precum Pixel Art sau coli cu liniatura matematica.