Și noi programăm! Scratch tactil pentru nevăzători

From Friday, October 1, 2021 5:00 PM
to Thursday, October 28, 2021 6:00 PM

Asociatia pentru Dezvoltare si Mediu ADEMED

Open online activity

Romanian

Str Morii
107105 Brebu Manastirei

Elevii cu dificultati de vedere vor invata sa manevreze forme de carton ce reprezinta principalele comenzi din Scratch pentru a elabora un program ce descrie actiunile de protectie in timpul unui cutremur. Obiectivul este de a-i familiariza pe acesti elevi cu programarea. Tema a rezultat in urma derularii de catre ADEMED in 2021 la scoala partener a unor exercitii de simulare a comportamentului necesar supravietuirii unui seism. Elevii de gimnaziu vor sa invete programare dar sunt prea mici pentru a intelege cititorul de ecran. Pe baza experientei cu planuri tactile ale clasei, proiectate si realizate pentru simulare, ADEMED a conceput o platforma de programare Scratch simplificat si accesibilizat, constand in 9 bucati de carton, cu forme distincte tactil pentru fiecare comanda de baza, ce se prind cu bolduri pe o placa de pluta sau pe masa. Fiecare elev din clasele VI-VIII de la Scoala pentru deficienti de vedere, str.Austrului, Bucuresti - partener, va primi prin posta cate o platforma. Florin Alexandru, instructor ADEMED cu experienta in programare si cu elevi nevazatori va ghida exercitiul verbal online si cu forme mari colorate pe ecran pentru cei ce vad putin.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 12:00 PM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.

Ziua internaţională a dezvoltării informaţionale
Thu, Oct 24, 2024 12:00 AM

Părerea ta despre această zi.

Iepurașul la noi s-a oprit
Thu, Apr 25, 2024 10:00 AM
Folosind codul săgeților de pe jos, fiecare copil, mascat în iepuraș, va parcurge traseul indicat de săgeți, pentru a ajunge la morcovi!