Opening CodeWeekNL

From Monday, October 4, 2021 7:00 PM
to Monday, October 4, 2021 8:30 PM

i&i

Open online activity

Dutch

Informatica als schoolvak is de kern van de vakvereniging i&i. Daarnaast zet i&i zich ook in voor digitale geletterdheid. Dit jaar organiseert i&i de CodeWeek en zal daar een doorlopend programma voor organiseren. Er worden online sessies georganiseerd oa. over the beauty and joy of computing. Het lesmateriaal is door i&i vertaald naar het Nederlands en is te bereiken via www.bjoc.nl. Doelgroep zijn docenten en leerlingen. Door de combinatie aan te spreken komt er een actief netwerk tot stand om samen te kijken en te werken met het lesmateriaal. Het materiaal is altijd gratis te gebruiken. Het onderliggende platform is SNAP!. Informatie wordt gedeeld via twitter, instagram, email en via de website codeweek.nl. BJOC is een formele cursus van de universiteit van Berkley (US). Door het materiaal te vertalen is het toegankelijk voor veel meer leerlingen/studenten. Naast de introductie BJOC/SNAP!/Blockly zal er ook een verbinding gemaakt worden met Hedycode.com. Er is dus een volledige leerlijn mogelijk tot aan python.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Maak je eigen arcade game
Thu, Oct 14, 2021 6:00 PM

Tijdens dit webinar "Maak je eigen game" leer je hoe je met de website https://arcade.makecode.com/ een eigen game kunt maken en deze kunt spelen op je telefoon. Je start met het maken van een eenvoudige game en hierna krijg je tips om hem mooier/beter en leuker te maken. Ook komen de ontwerp begrippen voorbij waar je op moet letten om een game te maken. Schrijf je in via de link, dan komt de uitnodiging voor de online sessie naar je toe. Donderdag 14 oktober van 18 tot 19 uur. Ouders en docenten mogen ook meedoen.

BASISCURSUS HTML
Tue, Oct 12, 2021 7:30 PM
HTML staat voor “Hyper Text Markup Language”. HTML is een opmaaktaal. Met een opmaaktaal formeer je de de opmaak/structuur van een webpagina. De verschillende elementen die de opmaak bepalen dienen zorgvuldig te worden aangebracht. Basiskennis maakt het mogelijk scripting talen te begrijpen en om enigszins snel fouten te herkennen. HTML kennis kan ook een mooie aanzet zijn om te zien hoe je logisch moet denken om een website te maken met beperkte middelen. In de cursus gebruiken we dan ook txt editors die overal gebruikt worden, zelfs buiten het onderwijs. De controle doen cursisten zelf door de pagina's eenvoudig in een browser te testen. Zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid staan voorop. Doel: basiskennis HTML opdoen door zelf te proberen Doelgroep: jongeren met belangstelling voor het maken van websites Speciaal: Vooral zelf doen en uitdagen tot verbetering
Programmieren? Das kann doch jedes Kind!
Tue, Oct 5, 2021 2:00 PM
Du bist in der vierten Klasse und interessierst dich für das Programmieren eines Roboters? Du hast selbst vielleicht keinen Roboter? Kein Problem Das wirst du in diesem Event lernen: Was ist ein Befehl? Was ist ein Programm? Wie kann ich ohne Roboter trotzdem einen programmieren? Mein Roboter bewegt sich durch einen Parcours. Wir treffen uns in einem Webmeeting (Jitsi!). Dazu brauchst du einen Computer mit Kamera und Mikrofon (z.B. Laptop oder Tablet), der einen Internetzugang hat. Bitte deine Eltern darum, dass ein Erwachsener dabei ist, um bei eventuellen technischen Problemen während des Events zu helfen. Nach dem Event wirst du eigene Programmierideen umsetzen können!