Családi deKÓDOLÁS 2.0

From Monday, October 18, 2021 10:30 AM
to Friday, October 22, 2021 5:30 PM

Családok Határtalanul Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Petőfi Sándor utca 5. II/50.
6000 Kecskemét

Alapítványunk fő célcsoportja a társadalom hátrányos helyzetű résztvevői közül kerül ki elsősorban. Nyolcadik éve dolgozunk, munkálkodunk egy jobb, egészségesebb társadalom érdekében. Emellett kapcsolatot ápolunk iskolákkal is, illetve hasonló profilú civil szervezetekkel. Programunk kimondottak a közösség által támasztott igényekre épül, hiszen sok fiataltól hallani azt, hogy nem értik a szülőkkel vagy tanárokkal a közös nyelvet. Éppen ezért tervezzük programunkat azért, hogy a programozással közelebb hozzuk őket. Több alkalomra tervezett online non-formális workhsopokkal a generációk közötti szakadékot a programozás által csökkenteni szeretnénk. Ahhoz, hogy mindez vonzó legyen, egy kis meglepetéssel is készülünk :) Hatása hosszútávú, amennyiben sikeres a program, akkor szívesen folytatjuk tovább, hiszen hisszük azt, hogy a programozás mindenkié. Biztosak vagyunk abban, hogy sok érdeklődő család számára tudunk hasznos programot szervezni most és a jövőben is egyaránt.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Adventure Code: Beebots in Storyland
Sun, Oct 1, 2023 12:00 AM

A tevékenység etwinning prjekt formájában valósul meg 6 ország részvételével.

A kerettörténetbe ágyazott projekt során a partnerek beebot padlórobotokkal végzett tevékenységeken keresztül ismerkednek meg egymással,  mutatják be országuk klasszikus mesehőseit, majd közösen írnak egy történetet saját beebotjaik főszereplésével. 

A projekt 2023. októberétől 2024. júniusáig tart.

MÉHEK digitális kalandjáték
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

A kalandjátékban a méhek témakörét járjuk körbe interdiszciplináris módon. Találtok benne kódolással, mesterséges intelligenciával, kémiával, biológiával, művészetekkel, matematikával, angollal, magyar nyelv és irodalommal és zeneművészettel kapcsolatos izgalmas feladványokat.

Robotika versenyre készülés
Mon, Apr 8, 2024 2:00 PM

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)