Családi deKÓDOLÁS 2.0

From Monday, October 18, 2021 10:30 AM
to Friday, October 22, 2021 5:30 PM

Családok Határtalanul Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Petőfi Sándor utca 5. II/50.
6000 Kecskemét

Alapítványunk fő célcsoportja a társadalom hátrányos helyzetű résztvevői közül kerül ki elsősorban. Nyolcadik éve dolgozunk, munkálkodunk egy jobb, egészségesebb társadalom érdekében. Emellett kapcsolatot ápolunk iskolákkal is, illetve hasonló profilú civil szervezetekkel. Programunk kimondottak a közösség által támasztott igényekre épül, hiszen sok fiataltól hallani azt, hogy nem értik a szülőkkel vagy tanárokkal a közös nyelvet. Éppen ezért tervezzük programunkat azért, hogy a programozással közelebb hozzuk őket. Több alkalomra tervezett online non-formális workhsopokkal a generációk közötti szakadékot a programozás által csökkenteni szeretnénk. Ahhoz, hogy mindez vonzó legyen, egy kis meglepetéssel is készülünk :) Hatása hosszútávú, amennyiben sikeres a program, akkor szívesen folytatjuk tovább, hiszen hisszük azt, hogy a programozás mindenkié. Biztosak vagyunk abban, hogy sok érdeklődő család számára tudunk hasznos programot szervezni most és a jövőben is egyaránt.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Modellezzünk Micro:bittel!
Tue, Oct 11, 2022 1:00 PM

Okosotthon makett és okos öntözőrendszer készítése

Az iskolánkban tanuló fiatalok már egy ideje ismerkednek a BBC micro:bittel. Ezen a rendezvényen bepillanthatnak az okos megoldások világába.

Megismerhetik a különböző érzékelőket (szenzorokat) és motorokat, áramköröket építenek és programoznak a Makecode Editorban, végül tesztelhetik a munkájukat.

Különösen értékes lehetőség ez számukra, mivel a tanulók hátrányos helyzetű fiatalok, tanulási nehézséggel vagy fogyatékkal élők. Előhozhatják rejtett értékeiket, kreativitásukat, megmutathatják erős oldalukat. Csapatban dolgozhatnak, ezzel megtapasztalhatják, milyen lesz majd felnőttként a munka világában.

A sikeres alkotásokat kiállítjuk, így az iskola többi tanulójának is be tudják mutatni.

Az esemény – a Fenntartható fejlődési célokkal összhangban (jelölve) – az alábbi fő pontokra épül:

·         Hátrányos helyzetű fiataloknak készül (4.5)

·         Igyekszünk a lányokat is bevonni (5)

·         Szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, csökkenteni a víz pazarlását (6.4)

·         Energiatakarékosságra neveljük a fiatalokat (7)

·         Megismerhetik a modern kor fejlesztéseit, innovációit (9)

Code for fun
Mon, Oct 10, 2022 9:00 AM

I would like to encourage children to code and to see how easy and fun can be.

Micii creatori
Sun, Nov 6, 2022 8:00 AM
Vom experimenta din perspectiva programatorilor unui joc, dar si din perspectiva roboteilor, apoi vom crea propriile noastre joculete.