RoboBFF 2.0

From Monday, October 11, 2021 9:00 AM
to Friday, October 22, 2021 12:00 PM

Családok Határtalanul Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Petőfi Sándor utca 5. II/50.
6000 Kecskemét

A programnak köszönhetően mind a lányok, mind a fiúk olyan gondolatát el tudjuk hessegetni, miszerint a másik nem jobb vagy rosszabb bizonyos dolgokban. Együtt fognak a résztvevők online platform segítségével dolgozni és nem csak 2 fős csapatban. A cél, hogy a lehető legjobban kihozza magából mindenki a tenni akarását! Lány vagy és azt hiszed nem tudsz programozni? Fogd magad mellé a legjobb fiú BFF-ed és vegyetek részt közösen versenyünkön! Hozzátok el minél több barátotokat! Fiú vagy és szerinted gáz a programozás és egyébként sem értesz hozzá? Vegyed rá a legjobb lány BFF-ed és mutassátok meg a világnak, hogy nem csak BFF-ek vagytok, de a legjobb programozó páros is! Próbáljátok ki tudásotokat nálunk! Jót fogunk mulatni! :) A szabad programozási versenyhez minden szakmai segítséget megadunk, a projekt alatt bármikor kapcsolatba léphettek velünk és fix időpontjaink is lesznek.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Modellezzünk Micro:bittel!
Tue, Oct 11, 2022 1:00 PM

Okosotthon makett és okos öntözőrendszer készítése

Az iskolánkban tanuló fiatalok már egy ideje ismerkednek a BBC micro:bittel. Ezen a rendezvényen bepillanthatnak az okos megoldások világába.

Megismerhetik a különböző érzékelőket (szenzorokat) és motorokat, áramköröket építenek és programoznak a Makecode Editorban, végül tesztelhetik a munkájukat.

Különösen értékes lehetőség ez számukra, mivel a tanulók hátrányos helyzetű fiatalok, tanulási nehézséggel vagy fogyatékkal élők. Előhozhatják rejtett értékeiket, kreativitásukat, megmutathatják erős oldalukat. Csapatban dolgozhatnak, ezzel megtapasztalhatják, milyen lesz majd felnőttként a munka világában.

A sikeres alkotásokat kiállítjuk, így az iskola többi tanulójának is be tudják mutatni.

Az esemény – a Fenntartható fejlődési célokkal összhangban (jelölve) – az alábbi fő pontokra épül:

·         Hátrányos helyzetű fiataloknak készül (4.5)

·         Igyekszünk a lányokat is bevonni (5)

·         Szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, csökkenteni a víz pazarlását (6.4)

·         Energiatakarékosságra neveljük a fiatalokat (7)

·         Megismerhetik a modern kor fejlesztéseit, innovációit (9)

Code for fun
Mon, Oct 10, 2022 9:00 AM

I would like to encourage children to code and to see how easy and fun can be.

Micii creatori
Sun, Nov 6, 2022 8:00 AM
Vom experimenta din perspectiva programatorilor unui joc, dar si din perspectiva roboteilor, apoi vom crea propriile noastre joculete.