ReRobot 2.0

From Saturday, October 9, 2021 10:00 AM
to Sunday, October 24, 2021 11:30 AM

Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért - Egyesület

Open online activity

Hungarian

Dobó István körút 7. 5/16.
6000 Kecskemét

Robot programozás és szelektív hulladékgyűjtés? Ez a ReRobot! Gyere és programozz velünk a szelektív hulladékgyűjtésért! Azt hiszed nem lehet? Nézz be hozzánk és biztosan eláll még a robolélegzeted is! A fenti "jelmondattal" hirdetjük meg a programozás hetén a rendezvényünket az Egyesületünk telephelyén. Egyesületünknél, online közösségi terünkben kipróbálhatod magad több programozási területen, több applikáció segítségével bemutathatod, hogy hogyan viselkednél, ha te lennél ReRobot. Szakmai hátteret gyakorlott munkatársaink, önkénteseink biztosítják, emellett olyan meghitt környezetet biztosítunk, ahol fejlődhet elme, bátorság, önbizalom, vállalkozói szellem és csak a képzelet szabhat ennek határt. Célunk, hogy bárki, aki a célcsoport része, részese lehessen ennek a programnak, közvetetten pedig a célcsoportok családtagjai. Programunk a Kódolás hete 2021 rendezvénysorozat részeként a célcsoport számára a lenti címen hirdet pályázatot: "Én így alakítanám át otthon a környezetem" Bármilyen eszközzel lehet pályázni, természetesen az online alkalmainkon bemutatunk pár eszközt, de azt, hogy konkrétan mivel (film, kép, stb..) pályáznak a résztvevők az rájuk van bízva.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Mi is kódolunk
Sat, Oct 9, 2021 9:00 AM
Egyesületünk lányok részére tervezi a programot meghirdetni. Több egyszerű kódolási módszerrel szeretnénk a résztvevőket megismertetni és arra sarkalljuk őket, hogy az általuk ismert kódolási papokat mutassák be egymásnak. Célunk, hogy minél felhasználóbarátabb módon tudjuk bemutatni és használatra ösztönözni a célcsoportot és családtagjaikat a kódolással kapcsolatos mindennapi lehetőségről. Célcsoportunk: 8-24 év közötti lányok Bárki részt vehet a programunkon még regisztrálni sem lesz muszály, online lesznek a rendezvényeink és bármikor, önkéntesen lehet csatlakozni. Versenyt szeretnénk hirdetni az olvasással kapcsolatos fotó készítése és szerkesztése lehetőségével. Célunk, hogy alapötleteket adva a résztvevők saját fantáziájára bízva minél jobb fotó elkészítésére sarkalljuk a célcsoportot úgy, hogy közben szerkesztik és programozás során átalakítják a kreativitásuk által meghatározott formában a képet vagy képsorozatot. A lényeg, hogy az olvasáshoz legyen köze a képnek, például kedvenc könyvem, ezért szeretek olvasni, én így olvasok, stb....
RoboBFF 2.0
Mon, Oct 11, 2021 9:00 AM
A programnak köszönhetően mind a lányok, mind a fiúk olyan gondolatát el tudjuk hessegetni, miszerint a másik nem jobb vagy rosszabb bizonyos dolgokban. Együtt fognak a résztvevők online platform segítségével dolgozni és nem csak 2 fős csapatban. A cél, hogy a lehető legjobban kihozza magából mindenki a tenni akarását! Lány vagy és azt hiszed nem tudsz programozni? Fogd magad mellé a legjobb fiú BFF-ed és vegyetek részt közösen versenyünkön! Hozzátok el minél több barátotokat! Fiú vagy és szerinted gáz a programozás és egyébként sem értesz hozzá? Vegyed rá a legjobb lány BFF-ed és mutassátok meg a világnak, hogy nem csak BFF-ek vagytok, de a legjobb programozó páros is! Próbáljátok ki tudásotokat nálunk! Jót fogunk mulatni! :) A szabad programozási versenyhez minden szakmai segítséget megadunk, a projekt alatt bármikor kapcsolatba léphettek velünk és fix időpontjaink is lesznek.
Családi deKÓDOLÁS 2.0
Mon, Oct 18, 2021 10:30 AM
Alapítványunk fő célcsoportja a társadalom hátrányos helyzetű résztvevői közül kerül ki elsősorban. Nyolcadik éve dolgozunk, munkálkodunk egy jobb, egészségesebb társadalom érdekében. Emellett kapcsolatot ápolunk iskolákkal is, illetve hasonló profilú civil szervezetekkel. Programunk kimondottak a közösség által támasztott igényekre épül, hiszen sok fiataltól hallani azt, hogy nem értik a szülőkkel vagy tanárokkal a közös nyelvet. Éppen ezért tervezzük programunkat azért, hogy a programozással közelebb hozzuk őket. Több alkalomra tervezett online non-formális workhsopokkal a generációk közötti szakadékot a programozás által csökkenteni szeretnénk. Ahhoz, hogy mindez vonzó legyen, egy kis meglepetéssel is készülünk :) Hatása hosszútávú, amennyiben sikeres a program, akkor szívesen folytatjuk tovább, hiszen hisszük azt, hogy a programozás mindenkié. Biztosak vagyunk abban, hogy sok érdeklődő család számára tudunk hasznos programot szervezni most és a jövőben is egyaránt.