ReRobot 2.0

From Saturday, October 9, 2021 10:00 AM
to Sunday, October 24, 2021 11:30 AM

Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért - Egyesület

Open online activity

Hungarian

Dobó István körút 7. 5/16.
6000 Kecskemét

Robot programozás és szelektív hulladékgyűjtés? Ez a ReRobot! Gyere és programozz velünk a szelektív hulladékgyűjtésért! Azt hiszed nem lehet? Nézz be hozzánk és biztosan eláll még a robolélegzeted is! A fenti "jelmondattal" hirdetjük meg a programozás hetén a rendezvényünket az Egyesületünk telephelyén. Egyesületünknél, online közösségi terünkben kipróbálhatod magad több programozási területen, több applikáció segítségével bemutathatod, hogy hogyan viselkednél, ha te lennél ReRobot. Szakmai hátteret gyakorlott munkatársaink, önkénteseink biztosítják, emellett olyan meghitt környezetet biztosítunk, ahol fejlődhet elme, bátorság, önbizalom, vállalkozói szellem és csak a képzelet szabhat ennek határt. Célunk, hogy bárki, aki a célcsoport része, részese lehessen ennek a programnak, közvetetten pedig a célcsoportok családtagjai. Programunk a Kódolás hete 2021 rendezvénysorozat részeként a célcsoport számára a lenti címen hirdet pályázatot: "Én így alakítanám át otthon a környezetem" Bármilyen eszközzel lehet pályázni, természetesen az online alkalmainkon bemutatunk pár eszközt, de azt, hogy konkrétan mivel (film, kép, stb..) pályáznak a résztvevők az rájuk van bízva.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Modellezzünk Micro:bittel!
Tue, Oct 11, 2022 1:00 PM

Okosotthon makett és okos öntözőrendszer készítése

Az iskolánkban tanuló fiatalok már egy ideje ismerkednek a BBC micro:bittel. Ezen a rendezvényen bepillanthatnak az okos megoldások világába.

Megismerhetik a különböző érzékelőket (szenzorokat) és motorokat, áramköröket építenek és programoznak a Makecode Editorban, végül tesztelhetik a munkájukat.

Különösen értékes lehetőség ez számukra, mivel a tanulók hátrányos helyzetű fiatalok, tanulási nehézséggel vagy fogyatékkal élők. Előhozhatják rejtett értékeiket, kreativitásukat, megmutathatják erős oldalukat. Csapatban dolgozhatnak, ezzel megtapasztalhatják, milyen lesz majd felnőttként a munka világában.

A sikeres alkotásokat kiállítjuk, így az iskola többi tanulójának is be tudják mutatni.

Az esemény – a Fenntartható fejlődési célokkal összhangban (jelölve) – az alábbi fő pontokra épül:

·         Hátrányos helyzetű fiataloknak készül (4.5)

·         Igyekszünk a lányokat is bevonni (5)

·         Szeretnénk odafigyelni a környezetünkre, csökkenteni a víz pazarlását (6.4)

·         Energiatakarékosságra neveljük a fiatalokat (7)

·         Megismerhetik a modern kor fejlesztéseit, innovációit (9)

Code for fun
Mon, Oct 10, 2022 9:00 AM

I would like to encourage children to code and to see how easy and fun can be.

Micii creatori
Sun, Nov 6, 2022 8:00 AM
Vom experimenta din perspectiva programatorilor unui joc, dar si din perspectiva roboteilor, apoi vom crea propriile noastre joculete.