Legyen okos minikertünk!

From Tuesday, October 5, 2021 3:00 PM
to Tuesday, October 5, 2021 4:30 PM

Galgahévízi Iskoláért Alapítvány

Open online activity

Hungarian

Fő út 110.
2193 Galgahévíz

Tanulóink az idén kialakított minikertekhez terveznek nedvesség, fény és hőmérséklet kijelző programokat. Tanulóinkkal az iskolai Teams felületén , a https://makecode.microbit.org/ oldalán dolgozunk közös webináriumon. A microbit elemi szintű ismeretét már elsajátított diákjaink részére hirdetjük meg a programot. A program a már létező kertekhez kapcsolódik, a szükséges szenzorok, kiegészítők biztosításával -, gyakorlati alkalmazást jelenthetnek a diákok munkái.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Kódolj rovarlakomát!
Mon, Oct 4, 2021 3:00 PM
Az Állatok világnapjához kapcsolódva Scratch animációkat készítünk az ízeltlábúakról. A résztvevők a közvetlen környezetükben élő ízeltlábúak mozgását, táplálkozását bemutató animációkat programoznak. Az eseményre jelentkező diákok számára Scratch osztálycsoportot hozunk létre, a szükséges képeket, videós magyarázatot Teams csoportban előzetesen megkapják és két kilencven perces élő webináriumon közösen készítjük el a programokat. A programon a kódolásban még járatlan diákokat várjuk.
Mérjünk micro:bit-tel!
Mon, Oct 18, 2021 1:30 PM
Az általunk támogatott nyolcosztályos gimnázium tanárai, diákjai segítségével a környék 12-16 éves diákjait szeretnénk megszólitani és a heti egy informatika órát, a természettudományos órákat kiegészíteni. Célunk: a természettudományos érdeklődés felkeltése, támogatása digitális eszközökkel. Többek között szintkülönbség mérés a légnyomás változásából, páratartalom, vízminőség mérés. Elméleti előkészítés, az eredmények digitális dokumentációja. Képernyőmegosztással a BBC micro:bit panel-t választjuk eszközként, hiszen kezdőknek is kiválóan alkalmas a blokkprogramozásba való belekóstolásra. Sőt otthoni, saját eszköz hiányában a https://microbit.org/code/ szerkesztői felületén a képernyőn látható szimulátor segítségével a kód működése rögtön ellenőrizhető. A mérésekhez micro:bit alaplapot további érzékelőkkel bővítő DFROBOT Környezetvédelmi táblát használjuk. A foglalkozás bevezetőjében egy kis video-s bemutatóval kitérnénk az eszköz érzékelői adta lehetőségekre. Már kész- példaként bemutatható projektek akár megoszthatók a résztvevőkkel az online térben. A csoport összetételéhez igazodva juthatunk el akár a micropython programozási környezetig.
Találkozzunk, ismerkedjünk a HTML világában!
Mon, Oct 11, 2021 1:30 PM
A lányok és a fiúk sokféle kommunikációs csatornán kereshetik egymást társaságát, ismerkedhetnek, randevúzhatnak. A foglalkozás fókuszában az interneten elérhető lehetőségek állnak. Most a helyi és a szomszédos települések általános iskoláiban, gimnáziumok diákjai közül a lányok érdeklődésére, kreativitására is számítva hirdetjük az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban tartandó HTML műhely foglalkozást. A résztvevők a weblapokon megjelenő interaktív űrlapokat hoznak létre, elsajátítva a script írás legfontosabb szabályait. Az űrlapba a legfontosabb személyes adatokat rögzítik a felhasználók, amely szükségesek az ismerkedéshez. A felhasználó által az űrlap segítségével elküldött adatokat három szuperglobális tömb segítségével tároljuk. Ehhez a foglakozás résztvevői megismerkednek a PHP ide vonatkozó kódjaival. A weblap formázáshoz felhasználjuk a CSS lehetőségeit. A bemutató során a CODEPEN.IO felületeten dolgozunk. A foglalkozás platformja az Ms-Teams. Az online eseményhez csatlakozási lehetőség, link az email címünkre írt levélben kérhető.