Mérjünk micro:bit-tel!

From Monday, October 18, 2021 1:30 PM
to Monday, October 18, 2021 3:00 PM

Aszódi Evangélikus Iskolák Öregdiákjainak Egyesüle

Open online activity

Hungarian

Régész utca 34.
2170 Aszód

Az általunk támogatott nyolcosztályos gimnázium tanárai, diákjai segítségével a környék 12-16 éves diákjait szeretnénk megszólitani és a heti egy informatika órát, a természettudományos órákat kiegészíteni. Célunk: a természettudományos érdeklődés felkeltése, támogatása digitális eszközökkel. Többek között szintkülönbség mérés a légnyomás változásából, páratartalom, vízminőség mérés. Elméleti előkészítés, az eredmények digitális dokumentációja. Képernyőmegosztással a BBC micro:bit panel-t választjuk eszközként, hiszen kezdőknek is kiválóan alkalmas a blokkprogramozásba való belekóstolásra. Sőt otthoni, saját eszköz hiányában a https://microbit.org/code/ szerkesztői felületén a képernyőn látható szimulátor segítségével a kód működése rögtön ellenőrizhető. A mérésekhez micro:bit alaplapot további érzékelőkkel bővítő DFROBOT Környezetvédelmi táblát használjuk. A foglalkozás bevezetőjében egy kis video-s bemutatóval kitérnénk az eszköz érzékelői adta lehetőségekre. Már kész- példaként bemutatható projektek akár megoszthatók a résztvevőkkel az online térben. A csoport összetételéhez igazodva juthatunk el akár a micropython programozási környezetig.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

digitális kalandjáték - Bps Gödöllő
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

5.-es korcsoporttal, 5 fővel, készítünk egy digitális kalandjátékot.

MÉHEK digitális kalandjáték
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

A kalandjátékban a méhek témakörét járjuk körbe interdiszciplináris módon. Találtok benne kódolással, mesterséges intelligenciával, kémiával, biológiával, művészetekkel, matematikával, angollal, magyar nyelv és irodalommal és zeneművészettel kapcsolatos izgalmas feladványokat.

Robotika versenyre készülés
Mon, Apr 29, 2024 2:00 PM

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)