Trenuletul cu provocari

From Monday, May 10, 2021 9:00 AM
to Friday, May 14, 2021 12:00 AM

Scoala Gimnaziala Nr.7 ,, Sf Maria'' Timisoara, Romania

Open in-person activity

murgilarita@yahoo.com

Romanian

Școala Gimnazialâ Nr. 7 Sfânta Maria, Strada Ion Ionescu de La Brad, 300253, Timisoara, Timișoara, Timiș, ROU

Trenuletul ne aduce o provocare. Vagoane cu Instructiuni. Spune si urmeaza instructiunea. Această lecție prezintă o activitate de programare necomputerizată care îi antrenează pe elevi într-un joc de competiție/cooperare menit să îi familiarizeze cu principiile de bază ale programării. Pe parcursul acestei activități, elevii: • vor avea ocazia să coopereze și să concureze; • vor înțelege diferența dintre rolul unui programator (Cody) și cel al unui robot (Roby); • se vor familiariza cu noțiunea de instrucțiuni elementare și cu cea de set de instrucțiuni; • vor învăța că o secvență de instrucțiuni elementare poate rezolva o problemă; • vor testa corectitudinea unui program dat, simulând executarea acestuia; • vor înțelege că programarea se bazează mai mult pe raționament decât pe tehnologie. Turistul cere îndrumări pentru a ajunge la monumentul ales. Cele două echipe trebuie să se gândească la secvența potrivită de îndrumări, apoi să alerge până la masă pentru a le lua (câte una pe rând, ca într-o cursă adevărată) și a forma secvența. Când o echipă termină secvența, i-o dă turistului, care o testează sub supravegherea celeilalte echipe. Dacă secvența este corectă, câștigă echipa care a descoperit-o. Rolurile și spațiul de joacă La fiecare joc participă două echipe care concurează pentru a ajuta un turist (jucat fie de învățător, fie de un elev). Stabiliți cine joacă rolul turistului și formați cele două echipe. Turistul (în rolul lui Roby) va executa instrucțiunile, iar cele două echipe (în rolul lui Cody) îi vor da instrucțiuni. Turistul se așază la un capăt al traseului, monumentul desenat aflându-se la celălalt capăt. Dacă traseul se ramifică, puteți așeza câte un desen la capătul fiecărei ramificații, iar turistul va alege ce monument vrea să viziteze. Așezați toate cartonașele pe masă, la o distanță egală de echipe.

    Primary school
    Art and creativity Game design Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Eu pot, eu codez, eu mă bucur
Sat, Oct 7, 2023 7:00 AM

Elevii din diferite școli din țară și din străinătate vor desfășura activități distractive de codare a culorilor. Elevii vor programa cu ajutorul sistemelor de codare, vor folosi aplicația Quiver, vor folosi instrumente de desen pe Pixel Art, abordând teme de viață sănătoasă.

Neumann 120
Mon, Oct 16, 2023 12:00 AM

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmával egy online szabadulószobás játékot készítettünk. A szabadulószoba feladatain keresztül bővebb betekintést tehetünk Neumann János életébe.

A játékhoz elengedhetetlen Neumann János önéletrajzának ismerete: https://njszt.hu/hu/page/neumann-janos-eletrajza

És itt: https://kepmas.hu/hu/neumann-janos-matematikus-informatikai-forradalom-elinditoja-neumann-elv-elso-szamitogep

Coding on forest month
Tue, Mar 26, 2024 10:30 AM
We will use various ways of coding for preschoolers such as: labirinth, Code of colours, shadows, arrows, cecebrating coding forest with unplugged activities