Trenuletul cu provocari

From Monday, May 10, 2021 9:00 AM
to Friday, May 14, 2021 12:00 AM

Scoala Gimnaziala Nr.7 ,, Sf Maria'' Timisoara, Romania

Open in-person activity

murgilarita@yahoo.com

Romanian

Școala Gimnazialâ Nr. 7 Sfânta Maria, Strada Ion Ionescu de La Brad, 300253, Timisoara, Timișoara, Timiș, ROU

Trenuletul ne aduce o provocare. Vagoane cu Instructiuni. Spune si urmeaza instructiunea. Această lecție prezintă o activitate de programare necomputerizată care îi antrenează pe elevi într-un joc de competiție/cooperare menit să îi familiarizeze cu principiile de bază ale programării. Pe parcursul acestei activități, elevii: • vor avea ocazia să coopereze și să concureze; • vor înțelege diferența dintre rolul unui programator (Cody) și cel al unui robot (Roby); • se vor familiariza cu noțiunea de instrucțiuni elementare și cu cea de set de instrucțiuni; • vor învăța că o secvență de instrucțiuni elementare poate rezolva o problemă; • vor testa corectitudinea unui program dat, simulând executarea acestuia; • vor înțelege că programarea se bazează mai mult pe raționament decât pe tehnologie. Turistul cere îndrumări pentru a ajunge la monumentul ales. Cele două echipe trebuie să se gândească la secvența potrivită de îndrumări, apoi să alerge până la masă pentru a le lua (câte una pe rând, ca într-o cursă adevărată) și a forma secvența. Când o echipă termină secvența, i-o dă turistului, care o testează sub supravegherea celeilalte echipe. Dacă secvența este corectă, câștigă echipa care a descoperit-o. Rolurile și spațiul de joacă La fiecare joc participă două echipe care concurează pentru a ajuta un turist (jucat fie de învățător, fie de un elev). Stabiliți cine joacă rolul turistului și formați cele două echipe. Turistul (în rolul lui Roby) va executa instrucțiunile, iar cele două echipe (în rolul lui Cody) îi vor da instrucțiuni. Turistul se așază la un capăt al traseului, monumentul desenat aflându-se la celălalt capăt. Dacă traseul se ramifică, puteți așeza câte un desen la capătul fiecărei ramificații, iar turistul va alege ce monument vrea să viziteze. Așezați toate cartonașele pe masă, la o distanță egală de echipe.

    Primary school
    Art and creativity Game design Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

MLfK_ChatBot COVID_19

Mon, May 10, 2021 9:00 AM

Acest proiect își propune să introducă studenții în elementele de bază ale învățării automate (ML) și ale inteligenței artificiale (AI) și să îi implice activ cu activități online antrenante. Prin crearea propriului chatbot inteligent Covid-19 pas cu pas, vor demitifica această nouă tehnologie și vor dobândi o înțelegere mai precisă a potențialelor și limitărilor algoritmilor de învățare automată și a importanței utilizării nu numai a cantității, ci și a datelor de calitate.

e-Twinning socializing

Mon, Oct 11, 2021 12:00 PM

Online socializing with peers from the e-twinning platform, using google translate.

CODING FOR STUDENTS

Tue, Apr 6, 2021 12:00 AM

The workshops for our students will be implemented using peer instruction, live coding, using pair programming and working examples with labelled sub-goals, sticking 3 languages-Romanian, French and English, with authentic tasks. The students will be able to develop their logical reasoning as well as their knowledge about the educational resources and technologies, during basic programming, game and mobile application development activities.