Noć muzeja u vrtiću 2021.

From Friday, January 29, 2021 6:00 PM
to Friday, January 29, 2021 9:00 PM

Dječji vrtić Potjeh Slavonski Brod

Open online activity

Croatian

Moslavačka 42, 35000, Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, HRV

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju. Čuvanje nacionalne materijalne i nematerijalne baštine predstavlja jednu od temeljnih vrijednosti koju su usvojile suvremene zemlje (UNESCO je već 1972. godine donio Konvenciju o svjetskoj baštini). Vrijednosti baštine označene su kao polazište i u temeljnim dokumentima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. U Nacionalnom kurikulumu za rani i predškolski odgoj i obrazovanje vrijednosti proizlaze „ iz opredijeljenosti hrvatske obrazovne politike za cjeloviti osobni razvoj djeteta, za čuvanje i razvijanje nacionalne, duhovne, materijalne i prirodne baštine Republike Hrvatske, za europski suživot te za stvaranje društva znanja i vrijednosti koje će omogućiti napredak i održivi razvoj“. Aktivnosti posjete muzeju imaju značajnu ulogu za dijete, a sudjelujući interaktivnim medijem stječu značajno iskustvo "učenje čineći". Virtualna izložba likovno-kreativnh radova u odgojno-obrazovnom radu s djecom rane i predškolske dobi u petak 29.siječnja 2021.godine u vremenu od 18,00 do 21,00 sati…

    Pre-primary education Other (see description) Teachers
    Art and creativity Augmented reality Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

„Researcher”
Mon, Oct 19, 2020 10:00 AM
The assignment gives students the opportunity to apply and develop skills: - logical thinking, - organization, - creativity, - solve problems in different ways, - solve the problem by decomposition it down into smaller steps, - time coordination, - patience and perseverance. As part of the implementation of online classes in the virtual classroom, I prepared for my students in the assignment: U sklopu provedbe mrežne nastave u virtualnoj učionici, za svoje sam učenike pripremio zadatak: Zadatak učenicima daje priliku primijeniti i razvijati vještine: - logičnog razmišljenja, - organiziranosti, - kreativnosti, - rješavati probleme na različite načine, - rješavati problem rastavljanjem na manje korake, - koordinacija vremena, - strpljenje i ustrajnost.
Turing test
Mon, Oct 11, 2021 10:00 AM
Aktivnost za učenike srednje škole: Primjena Turingovog testa za razlikovanje čovjeka od umjetne inteligencije
Javascript for beginners
Tue, Oct 26, 2021 11:00 AM
Webinar će učesnicima približiti programski jezik JavaScript, kao jedan od najčešće korištenih programskih jezika. Milioni web igara, web stranica i još mnogo toga je kreirano uz pomoć Java Scripta. Cilj događaja je da učesnicima približimo programiranje kao njihovo potencijalno buduće zanimanje, odnosno da ih zainteresujemo da istraže ovu oblast više i da nastave svoju edukaciju u IKT sektoru. Događaj je namijenjen početnicima koji žele da saznaju više o osnovama programiranja i Java Script programskom jeziku. Namijenjen je učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima početnih godina. Događaj će biti održan online putem platforme Zoom.