Αποκωδικοποίηση του μηνύματος του 2Π

From Thursday, January 14, 2021 8:30 AM
to Sunday, February 28, 2021 4:00 PM

4o Nipiagogeio Lavriou

Open in-person activity

4niplavr@sch.gr

Greek

Leoforos Souniou, 195 00, Lavrio, GRC

Ο 2Π ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στο σχολείο μας έχουμε τη βαλίτσα του. Μεσα στη βαλίτσα θα υπάρχει μια καρτέλα με κωδικούς. Πχ. Μια κοτα θα είναι το Κ. Ένα τετράγωνο θα είναι πχ το Τ. Ο 2Π θα στέλνει κατά διαστήματα μηνύματα στα παιδιά που θα είναι κωδικοποιημένα. Τα παιδιά θα κληθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματά του τα οποία θα έρχονται κωδικοποιημένα με διάφορες εντολές.

    Pre-primary education
    Other Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ΑΙ
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

Ηλεκτρονικό σκάκι
Fri, Feb 23, 2024 12:00 AM
 

Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/

Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής. 

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".