Γνώρισε το Internet of Things μέσω του micro:bit

From Sunday, November 1, 2020 2:00 PM
to Sunday, November 1, 2020 3:00 PM

Microsoft Learn Student Ambassadors

Open online activity

Greek

Αθήνα

Στην παρουσίαση θα γνωρίσουμε τι είναι το Internet of Things και θα προγραμματίσουμε μέσω του micro:bit. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams, στη διεύθυνση: https://bit.ly/3om5QMF Το event είναι υποστηριζόμενο από την Microsoft Hellas και την OTEAcademy.

    Primary school
    Robotics
    GR National Coalition

Nearby upcoming activities:

Open Source Project
Thu, Sep 30, 2021 5:00 PM
Το Open Source Project είναι ένα hands-on σεμινάριο που απευθύνεται σε νέες γυναίκες, ηλικίας 18-24 ετών. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προβάλει στις νέες γυναίκες το εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης ανοιχτού λογισμικού, το οποίο προσφέρει τεχνολογική ποιότητα και αξιοπιστία με μηδαμινό κόστος. Αυτό το κάνει προσβάσιμο σε όλες τις επαγγελματίες ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου. Μέσω μιας σύντομης διαδρομής από το χθες στο σήμερα, οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν προγράμματα ανοιχτού λογισμικού στα οποία έχουν δωρεάν πρόσβαση. Παράλληλα θα γνωρίσουν θηλυκότητες που έχουν συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξή του. Μια πρώτη επαφή με τις οργανωμένες κοινότητες ανοιχτού λογισμικού θα υπογραμμίσει το πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας που επικρατεί σε αυτό το χώρο. Παράλληλα, οι νέες γυναίκες θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε περιβάλλοντα προγραμματισμού χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία. Μπαίνοντας σε αυτό τον κόσμο θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουν ποικίλες δυνατότητες για δημιουργία, αλλά και ευκαιρίες εργασίας. Το σεμινάριο είναι μία ευκαιρία για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών για όλες και όλους ανεξαρτήτως φύλου, τόπου ή/και χρόνου.
Αvoid the Βat
Wed, Sep 29, 2021 5:00 PM
Η δράση “Avoid the Bat” είναι σχεδιασμένη να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού σε άτομα που ήδη έχουν εμπειρία στο προγραμματισμό με χρήση Scratch 3.0. Η παρακολούθηση του προγράμματος θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να ασχοληθούν με σύνθετες αλγοριθμικές τεχνικές, δομημένο προγραμματισμό και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες θα εξασκηθούν με τεχνικές αναγνώρισης και ταξινόμησης εικόνας που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες διαδικασίες machine learning. Το εργαστήριο είναι δομημένο βάσει της μεθοδολογίας gamification. Εισηγήτριες του εργαστηρίου θα είναι κορίτσια Δημοτικού & Γυμνασίου, απόφοιτες προγραμμάτων STEM Education. Η εκπαίδευση από κορίτσια για κορίτσια στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχουσών, λόγω της αλληλεπίδρασης με κορίτσια κοντινών ηλικιών. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, και η εξάλειψη ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού, με έναν πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.
Gamers Inc.
Tue, Sep 28, 2021 5:00 PM
To Gamers Inc. απευθύνεται σε μεικτή ομάδα κοριτσιών και αγοριών ηλικίας 8-12 ετών. Κύριος στόχος είναι να γεφυρωθεί το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων μέσω της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης, παρέχοντας στην ομάδα τα εργαλεία και την έμπνευση να μάθουν για τη βιομηχανία των παιχνιδιών και να ενημερωθούν για τις μελλοντικές επαγγελματικές δυνατότητες. Μέσω της ιστορικής αναδρομής θα αναδειχθούν τα "μεγάλα" γυναικεία ονόματα και ποια είναι τα επιτεύγματά τους στον τομέα του προγραμματισμού και του gaming. Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση στο μέλλον, παρουσιάζοντας στις συμμετέχουσες τις επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές μιας καριέρας στον κώδικα και την τεχνολογία (επαγγελματική απορρόφηση, εξέλιξη, οικονομικές απολαβές). Συνδυάζοντας τη μάθηση που βασίζεται στην τέχνη με τη μάθηση για την τεχνολογία, τα παιδιά ενθαρρύνονται σε μια ισότιμη αξιοποίηση των ικανοτήτων τους.