Nutrition and climate change

Nutrition and climate change

From Friday, October 23, 2020 12:00 AM
to Monday, October 26, 2020 12:00 AM

ΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Open in-person activity

English

Τσάρα Ν. 6, 303 00, Ναύπακτος

Οι μαθητές δημιουργούν παρουσιάσεις scratch, Qrcodes , wordart, με θέμα την συσχέτιση της διατροφής με την κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας για το Erasmus+ Project Eat smart save your land.

    Secondary school
    Playful coding activities Motivation and awareness raising

Longitude: 21.82299
Latitude: 38.39134
Geoposition: 38.39134001098171,21.8229900029595

Nearby upcoming activities:

CAN WE SURVIVE ON MARS?
Mon, Feb 3, 2025 9:00 AM

 

Συμμετέχουμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2025 με θέμα: «Μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη;» Σύμφωνα με τις προτάσεις των μαθητών μας: Μπορούμε αν δημιουργήσουμε έξυπνες αποικίες, αν ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας, αν δημιουργήσουμε θερμοκήπια, αν σκάψουμε να βρούμε πάγο, αν χρησιμοποιούμε ηλιακή ενέργεια, αν φοράμε ειδικές στολές που μας προστατεύουν. Οι μαθητές δημιούργησαν πίστα με τρισδιάστατες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Για τις ανάγκες του σεναρίου χρησιμοποίησαν και Lego. Δημιούργησαν κώδικες και οδήγησαν τη μελισσούλα να περάσει από τους 6 σταθμούς, εξηγώντας πως μπορούμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη Άρη.

Ταξίδι στο Διάστημα
Mon, Feb 3, 2025 10:47 PM

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!

Environmental STEMgineers coding activity as an unplugged activity with pixels and a combination of numbers, letters and colors
Mon, Mar 17, 2025 10:58 PM

The coding activity promotes sustainability, artistic creativity and math.