to Friday, October 30, 2020 10:30 AM
1st Primary Experimental School of Thessaloniki
Open in-person activity
English
Egnatia 132, 546 22, Thessaloniki, GRC
Students love to go to amusement parks. So we are going to build a seesaw, a merry-go-round and a bumper car with lego bricks. Students will get familiar with coding the motor and tilt sensor, changing the led colours of the smarthub and motion sensor with lego WeDo 2.0 software.
-
Primary school
-
Robotics
Nearby upcoming activities:

My country national bird
Οι μαθητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα etwinning "My country national bird" παρουσιάζουν το εθνικό πουλί της δικής τους χώρας. Το κάθε σχολείο ετοιμάζει μια εικόνα (ζωγραφιά παιδιών ή κατασκευή) και ηχογραφούν τη φωνή των παιδιών, που λένε πχ ότι είμαι κουκουβάγια και είμαι το εθνικό πουλί της Ελλάδας. Στη συνέχεια ανεβάζουν το βίντεο στο YouTube και δημιουργούν ένα Qr code. Τα Qr code συγκεντρώνονται σε ένα ψηφιακό πίνακα, που θα κοινοποιηθεί στα μέλη του έργου.
Στη συνέχεια το κάθε σχολείο εκτυπώνει τα Qr code και τα τοποθετεί στη μακέτα του ρομπότ, που διαθέτει. Τα παιδιά προγραμματίζουν το ρομπότ ή ακολουθούν τις κάρτες με τις κινήσεις και, όταν φτάνουν στο qr code, σκανάρουν με το τάμπλετ, βλέπουν και ακούν τους φίλους τους από το etwinning και μαθαίνουν για όλα τα εθνικά πουλιά των συνεργαζόμενων σχολείων.
Η νηπιαγωγός βγάζει βίντεο από τη δραστηριότητα και το ανεβάζει σε συνεργατικό βίντεο σε canva, στο οποίο θα φαίνεται η αλληλεπίδραση και οι αντιδράεις των μαθητών, βλέποντας τους μαγικούς κώδικες, σκανάροντας τα qr code. Ο σύνδεσμος επεξεργασίας κοινοποιείται στα μέλη του έργου.
Επιπλέον δίνεται φύλλο εργασίας στα παιδιά για να προσθέσουν βελάκια ζητώντας τους να μετακινηθούν από την αρχή προς το δικό τους εθνικό πουλί.
Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να αναπτυχθεί η λογικομαθηματική σκέψη των μικρών μαθητών, να παρουσιάζουν το εθνικό τους πουλί και να αξιοποιούν τις κινητές συσκευές.

Let’s draw a cake with an Algorithm to celebrate
Code week celebrates 10 years
An algorithm is the series of steps needed to complete a task
Let's draw a cake with an algorithm to celebrate
Pixel Art My rainbow
Students will create their own rainbow pixel and learn different ways of programming or coding them. There will be worksheets for unplugged problem solving activities and also ZaplyCode ( https://www.zaplycode.it/) for online activities.