Δείξε μου τον κώδικά σου να σου πω ποιος είσαι!

From Saturday, October 10, 2020 8:30 AM
to Friday, January 15, 2021 2:00 PM

1o Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Open in-person activity

Greek

Νεαπόλεως 5, 153 41, Αγία Παρασκευή

Γνωρίζουμε τις γλώσσες HTML5 και CSS και συστηνόμαστε στον κόσμο μέσα από τις προσωπικές μας ιστοσελίδες! Όλοι οι μαθητές της Α΄Τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν ενεργά μέσα από τα μαθήματα σχεδίασης και ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα. Συγκεκριμένα, με κώδικα HTML5 θα παρουσιάσουμε το περιεχόμενό μας στον παγκόσμιο ιστό και με κώδικα CSS θα το ομορφύνουμε, υλοποιώντας ο καθένας μας μια προσωπική ιστοσελίδα.

    High school students
    Web development
    CSS HTML5 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Nearby upcoming activities:

CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι…και παίξτε σε Scratch!

Sat, Oct 17, 2020 12:00 AM

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε ομάδες 2-3 παιδιών ηλικίας 8-16 ετών, με την καθοδήγηση ενός ενήλικα (εκπαιδευτικού, γονέα κ.ο.κ.). Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο CodeAthon καλούνται: Να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch Να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και Να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούν).

Enter the code world

Mon, Oct 26, 2020 10:00 AM

The students of 5th and 6th Grade of our school, will be involved in coding activities during the EuCodeWeek 2020. These events are hosted by the Informatics teacher, of our school, and will take place in the Computer Room. Students of the 5th Grade, will be introduced to proggramming, participating in activities from Code.org (Minecraft, Angry Birds...) . Students of the 6th Grade, will continue their studies in programming, in Code.org as well as in CodeMonkey and will be introduced to Python language.

Developing Social Skills while Coding

Fri, Oct 23, 2020 12:00 AM

H ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, και ειδικότερα οι εκπαιδευτές στο Κέντρο Διημέρευσης &Φροντίδας Ενηλίκων με Νοητικές και Άλλες Δυσκολίες(ΚΔΗΦ) θα χρησιμοποιήσουν τον προγραμματισμό ώστε να ενισχύσουν τις κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες των ωφελουμένων μας. Αυτή η δραστηριότητα θα ενταχθεί στο project "Εγώ και το Περιβάλλον μου". Συγκεκριμένα, στο φυσικό περιβάλλον/την αυλή μας θα δημιουργήσουμε ένα πλέγμα με τετράγωνα αλλά και μακέτες από αξιόλογα κτήρια της γειτονίας και μέσω προγραμματισμού θα ξεναγήσουμε τον επισκέπτη σε αυτά. Θα χωριστούμε σε 2 ομάδες που θα πρέπει να δώσουν σωστές και σύντομες οδηγίες στον επισκέπτη ώστε να φτάσει στο κτήριο της επιλογής του. Οι δύο ομάδες πρέπει να σκεφτούν τη σωστή ακολουθία εντολών και μετά να πάρουν τις εντολές ώστε να σχηματίσουν την ακολουθία. Ο επισκέπτης δοκιμάζει τις οδηγίες υπό επιτήρηση/ η ομάδα που έδωσε την πιο σύντομη και σωστή οδηγία κερδίζει! Μελλοντικά αυτήν την δραστηριότητα θα την προγραμματίσουμε με χρήση δικτύου και θα την υλοποιήσουμε στο Scratch Jr.