Érvényes lottószelvényt kaptunk?

From Monday, October 19, 2020 10:00 AM
to Monday, October 19, 2020 11:00 AM

it-tanfolyam.hu

Open in-person activity

Hungarian

1056, Belváros, Budapest 5, Budapest, Váci utca 47, HUN

Most megfordítjuk az előző logikát. A garantáltan helyes lottószelvény helyett előállítunk valamit, amiről feltételezhetjük, hogy lehet lottószelvény. Egymásra épülő unit teszteket készítünk, hogy valóban lehet-e. Például: kapott a teszt metódus egyáltalán valamit paraméterként? Tömböt kapott paraméterként? Hány elemű tömböt? Mekkora a tömbben lévő legkisebb és legnagyobb elem? Különböző a tömbben minden elem? (Ha nagyon szigorúak vagyunk: növekvő sorrendben vannak a tömbben az elemek?) Ha minden kritérium teljesül, akkor érvényes lottószelvényünk van. Kiegészíthetjük időméréssel is. Megtudjuk, hogyan kapjuk meg azt, hogy az esetek 89%-a helyes ötöslottó szelvény lesz. A program a Java SE szoftverfejlesztő tanfolyamunk tematikájához kapcsolódik. Előismeretként feltételezünk némi jártasságot programozási alapismeretek, programozási tételek, ciklusok, metódusok, tömbök, listák, halmazok, lambda kifejezések témakörökből.

    Secondary school Higher Education Teachers
    Software development

Nearby upcoming activities:

Kódolás és űrkutatás
Sat, Sep 30, 2023 9:00 AM
A Kódolás űrkutatás workshop lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy felfedezzék a rejtélyes világűrt és megismerjék, hogyan használhatják a programozást az űrkutatás izgalmas területén. Ezen a lenyűgöző utazáson az űrhajózás alapjaitól kezdve a műholdak működéséig és még annál is tovább vezetjük őket, hogy inspirációt merítsenek a tudomány és technológia izgalmas összefonódásából.
Minecraft forráscsomag készítés és 3D modellezés
Sat, Oct 28, 2023 9:00 AM
Fedezzük fel a Minecraft világának rejtett titkait és hozzunk létre valami teljesen újat együtt! Tanuljuk meg, hogyan működnek a Minecraft kódsorai, és fedezzük fel a 3D modellezés és textúrázás alapjait a Blockbench segítségével. A workshop végén megalkothatjuk saját egyedi Minecraft világunkat, amit büszkén megoszthatunk barátainkkal is!
Védjük meg az óceánt Lego robottal!
Thu, Oct 26, 2023 1:00 PM
A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek kizárólag saját Lego (EV3 vagy Spike) robotépítő készletekkel. A meglévő robotpályáinkat használva teljesen új kihívás elé állítjuk versenyzőket. A téma az óceánok védelme, ehhez fognak kapcsolódni a feladatok, melyet ott helyben fog megtudni minden csapat. A feladat ismertetés után kezdődik az építés és programozás. Sok kisebb kihívásból tevődik össze a versenyfeladat (például különböző tárgyak felismerése szenzorokkal, majd azok emelése, szállítása), így a sikerhez nem csak programozói és építési tudásra van szükség, hanem megfelelő stratégiára is. Fontos, hogy jó legyen a hangulat, a versengés helyett teret kapjon a csapatok közötti kooperáció. hogy a versenyző csapatok egymástól is tanulhassanak, hogy ezáltal is fejlődjenek.