PyGame na GVPT

From Wednesday, October 14, 2020 3:00 PM
to Wednesday, October 14, 2020 4:00 PM

Gymnázium Viliama Paulinyho-Tótha, Martin

Open online activity

Slovak

Malá Hora 4065/3, 036 01, Martin, SVK

Poučný a zábavný workshop o tom ako pomocou PyGame zero rýchlo naprogramovať hru ATARI BREAKOUT. V prípade záujmu vyplnte formular https://docs.google.com/forms/d/1hu4Yo5YYERRzvCuduFB9pShNtJhvk9QPUqOC37UVSXY/edit?ts=5f831b65&gxids=7757

http://www.gvpt.sk

    Secondary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Básnické umenie s podporou AI
Thu, Oct 17, 2024 4:12 PM

Básnické umenie s podporou AI

Túto  je možné absolvovať ako 1-hodinovú samostatnú aktivitu. 

Kódovanie s poéziou ako súčasť učebných osnov informatikycs podporou lekcie zo stránky Code.org, ktoré sú určené na integráciu informatiky do iných predmetových oblastí, ako je matematika, ELA a prírodné vedy, v súlade so štandardmi CCSS, NGSS a CSTA.

Študenti budú animovať báseň s kódom, aby znázornili náladu básne. Prečítajú a zistia náladu básne. Potom nájdu zodpovedajúce efekty a obrázky, ktoré im pomôžu ilustrovať náladu básne. Nakoniec študenti použijú udalosti (kód) na ilustráciu zmeny nálady alebo naanimujú uvedenie nových obrázkov do básne.

 

Cézarova šifra
Tue, Oct 15, 2024 4:29 PM

Ako sa šifrovalo za Cézara a ako sa šifruje dnes 

Žiaci dozvedia, prečo je šifrovanie dôležité, a spoznajú jednoduché techniky prelomenia (alebo crackingu) tajných správ. Sami skúsia prelomiť správu zašifrovanú klasickou Cézarovou šifrou aj šifrou s náhodnou substitúciou.

Žiaci by mali pochopiť, že v čase výkonných výpočtových nástrojov je potrebné používať zložitejšie techniky šifrovania.

Programovanie s Ozobotmi.
Thu, Oct 17, 2024 9:30 AM

Programovanie s Ozobotmi. Aktivity budú dlhodobejšie. Činnosť bude rozdelená na viacero aktivít. Najzákladnejšia bude prebiehať v týždni CodeWeek. Žiaci 5. ročníka budú pracovať s ozobotmi, oboznámia sa s kódovaním na papieri a doplnkoch k ozobotom (dráhy). V ďalšej fáze bude prebiehať spolupráca s vyučujúcimi biológie a výtvarnej výchovy. Zameraná bude na živočíchov a zvieratá žijúce v prírode v okolí. Žiaci vyrobia na výtvarnej výchove obleky zvierat, počas hodín informatiky pripravíme programovacie aktivity, napr.: Nájdi svoj domov, Prejdi bezpečne cez les.... Do nápadov zapojíme i žiakov.