ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

From Thursday, October 1, 2020 9:00 AM
to Saturday, October 31, 2020 12:00 PM

16ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Open in-person activity

Greek

Αγίων Αναργύρων, 621 22, Σέρρες

Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα παιδιά εισάγονται στην υπολογιστική σκέψη μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Τα συνεργαζόμενα σχολεία θα δημιουργήσουν ένα επιδαπέδιο παιχνίδι κώδικα, με παίκτες τους μαθητές, ένα αντίστοιχο παιχνίδι με πρωταγωνιστή το Beebot και ένα παιχνίδι στο Scratch. Στην πρώτη περίπτωση του επιδαπέδιου, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο με 16 τετράγωνα όπου θα τοποθετηθούν μια κυψέλη, ένα λουλούδι, ένα τετράγωνο με βροχή και ένα τετράγωνο με φυτοφάρμακα. Ο παίκτης ντυμένος μέλισσα επιλέγει ένα προορισμό εκτός από τα εμπόδια (βροχή και φυτοφάρμακα). Οι υπόλοιποι μαθητές, κωδικοποιούν τη διαδρομή από το τετράγωνο της μέλισσας στο τετράγωνο της επιλογής τους – χωρίς να περάσει από τα εμπόδια - και δημιουργούν τον κώδικα χρησιμοποιώντας τα βελάκια. Στο παιχνίδι του Beebot ακολουθείται η ίδια διαδικασία, μόνο που παίκτης πλέον είναι το Beebot. Τέλος, στο παιχνίδι στο Scratch οι μαθητές διασκεδάζουν μαθαίνοντας βασικές αρχές προγραμματισμού.

    Pre-school children
    Playful coding activities
    GR-ZACHARIA-100

Nearby upcoming activities:

Creating a piano with Scratch!!!

Wed, Oct 21, 2020 10:00 AM

From 21 October - 5 November 2020, I am planning an activity with my primary school students, where they will be using Scratch to create a piano in Greek. The objective of this activity is for students to learn how to use Scratch while creating a game and learning how to code. The themes of these activities are game design and visual programming tools.

Εισαγωγή στην Scratch

Mon, Nov 9, 2020 12:00 AM

Εισαγωγή στον Οπτικό Προγραμματισμό με Scratch για τους μαθητές της Β,Γ και Δ. Από τη σελίδα https://codeweek.eu/training/visual-programming-introduction-to-scratch επιλέχθηκε η Δραστηριότητα 1 – "Τα βασικά της Scratch για το Δημοτικό" .

Bee flags and hives

Mon, Oct 19, 2020 9:00 AM

Το Beebot θέλει να μάθει όλους τους Beetwinners να το βοηθήσουμε; Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι βασισμένο σε ένα πρότζεκτ αδελφοποίησης Σε αυτή τη δραστηριότητα, τα παιδιά εισάγονται στην υπολογιστική σκέψη μέσω παιχνιδιάρικων δραστηριοτήτων και μαθαίνουν να δημιουργούν τον πρώτο τους αλγόριθμο και το πρόγραμμα Beebot με διασκεδαστικό τρόπο. Πρώτη εκτύπωση ή δημιουργία του παρακάτω χάρτη Beebot. Τότε βρες στο χάρτη τη σημαία της χώρας σου. Φτιάξε τη δική σου κυψέλη. Τοποθετήστε την κυψέλη σας στο σημείο του χάρτη που είναι η σημαία σας. Βάλτε την σημαία της χώρας σας στην κορυφή της κυψέλης. Προγραμματίστε το Beebot για να φτάσετε στην κυψέλη σας. Γράψτε τον κωδικό και μοιραστείτε τον με τους άλλους Beetwinners, ώστε όλα τα Beebots να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη και να γίνονται μια μεγάλη παρέα.