LANȚUL TROFIC – DOCUMENTARE, MODELARE, RESPONSABILIZARE

From Monday, October 19, 2020 12:00 PM
to Wednesday, October 21, 2020 2:00 PM

Asociatia Andrei

Open online activity

Romanian

Str. Vasile Conta, nr. 16 A
200406 Craiova

Schimbările climatice afectează lanţurile trofice, punând în pericol existenţa anumitor specii. Evenimentul își propune ca prin intermediul modelării 3D elevii să descopere pericolele la care este expusă planeta datorită neglijenței omului. Resurse: https://www.tinkercad.com/ pentru modelare 3D. În cadrul evenimentului se va pune accent pe aspectele practice (modelare 3D), elevii îmbinând noțiunile de informatică, matematică, fizică, biologie, chimie. Obiectiv: conștientizarea elevilor privind schimbările climatice la care este supusă planeta , lucru care se va face prin intermediul modelării 3D. Etapele evenimentului: - prezentarea noțiunilor introductive și documentare privind schimbările climatice, ecosistemul planetei, etc - realizarea unor activități de modelare 3D în TinkerCad (animale și plante marine, breloc/pandantiv tematic) - realizarea unui clasament privind cel mai bun obiect creat/ școală implicate și imprimarea acestora Parteneri: Ș. G. E. Farago, Liceul M. Basarab, Ș. G. Sf. Dumitru Familiarizare cu modelarea 3D: redusă. Facilitatori: profesorii de informatică + voluntari. Popularizare în mass media, realizare blog al proiectului.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Ora lui Python
Mon, Oct 10, 2022 9:00 AM
Dezvoltarea creativității și a tehnicii de programare folosind limbajul Python. Elevii descoperă și învață aplicând provocările din resursele educaționale oferite de https://codeweek.eu/training/creative-coding-with-python și https://hourofpython.com/
Transformam codul in imagini
Sun, Oct 9, 2022 2:00 PM
Putem crea un cod care ne permite să desenăm o imagine.Ne gândim la un desen și vom utiliza un cod pentru a-l transforma în litere și numere.
Călător în viitor „Future traveler”
Tue, Oct 4, 2022 10:00 AM

Evenimentul va avea loc în format hibrid pe platforma eventmix și sălile de clasă. Vom avea trei invitați ce vor reprezenta domeniile IT, mediu de afaceri local și domeniul „science”. Participanții vor fi elevi din trei școli din orașul Baia Mare și îndrumătorii/ coordonatorii lor. În cadrul acestei activități, elevii vor descoperi și testa programul simplu de codare: scratch și Alice 3, dar și 2 aplicații digitale: quiver și pixel.art. Rezultatele muncii lor (filmulețe și imagini) vor fi expuse într-o galerie virtuală, dar și în format fizic la nivelul școlilor participante.