LANȚUL TROFIC – DOCUMENTARE, MODELARE, RESPONSABILIZARE

From Monday, October 19, 2020 12:00 PM
to Wednesday, October 21, 2020 2:00 PM

Asociatia Andrei

Open online activity

Romanian

Str. Vasile Conta, nr. 16 A
200406 Craiova

Schimbările climatice afectează lanţurile trofice, punând în pericol existenţa anumitor specii. Evenimentul își propune ca prin intermediul modelării 3D elevii să descopere pericolele la care este expusă planeta datorită neglijenței omului. Resurse: https://www.tinkercad.com/ pentru modelare 3D. În cadrul evenimentului se va pune accent pe aspectele practice (modelare 3D), elevii îmbinând noțiunile de informatică, matematică, fizică, biologie, chimie. Obiectiv: conștientizarea elevilor privind schimbările climatice la care este supusă planeta , lucru care se va face prin intermediul modelării 3D. Etapele evenimentului: - prezentarea noțiunilor introductive și documentare privind schimbările climatice, ecosistemul planetei, etc - realizarea unor activități de modelare 3D în TinkerCad (animale și plante marine, breloc/pandantiv tematic) - realizarea unui clasament privind cel mai bun obiect creat/ școală implicate și imprimarea acestora Parteneri: Ș. G. E. Farago, Liceul M. Basarab, Ș. G. Sf. Dumitru Familiarizare cu modelarea 3D: redusă. Facilitatori: profesorii de informatică + voluntari. Popularizare în mass media, realizare blog al proiectului.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

NO PROBLEM
Mon, Oct 4, 2021 8:00 AM
În cadrul proiectului eTwinning NO PROBLEM, un proiect despre matematică, avem activități de coding în luna octombrie, așadar participăm toți membrii la Code Week. Activitățile sunt mai mult fără calculator, fiind la început pe acest teren, dar cu multă dorință de implicare. Vom încerca și programul Scratch , încercând să facem probleme matematice. Un elev din clasa mea știe să utilizeze Scratch și ne oferă îndrumare . Am lucrat deja codare după culori, avem plan de codare cu săgeți , folosind calcule matematice și de asemenea Scratch. Suntem bucuroși să participăm, este pentru prima dată.
Și noi programăm! Scratch tactil pentru nevăzători
Fri, Oct 1, 2021 5:00 PM
Elevii cu dificultati de vedere vor invata sa manevreze forme de carton ce reprezinta principalele comenzi din Scratch pentru a elabora un program ce descrie actiunile de protectie in timpul unui cutremur. Obiectivul este de a-i familiariza pe acesti elevi cu programarea. Tema a rezultat in urma derularii de catre ADEMED in 2021 la scoala partener a unor exercitii de simulare a comportamentului necesar supravietuirii unui seism. Elevii de gimnaziu vor sa invete programare dar sunt prea mici pentru a intelege cititorul de ecran. Pe baza experientei cu planuri tactile ale clasei, proiectate si realizate pentru simulare, ADEMED a conceput o platforma de programare Scratch simplificat si accesibilizat, constand in 9 bucati de carton, cu forme distincte tactil pentru fiecare comanda de baza, ce se prind cu bolduri pe o placa de pluta sau pe masa. Fiecare elev din clasele VI-VIII de la Scoala pentru deficienti de vedere, str.Austrului, Bucuresti - partener, va primi prin posta cate o platforma. Florin Alexandru, instructor ADEMED cu experienta in programare si cu elevi nevazatori va ghida exercitiul verbal online si cu forme mari colorate pe ecran pentru cei ce vad putin.
Bebras
Mon, Nov 1, 2021 12:00 AM

Concurs de gândire logică, intuiţie şi conexiuni