„Пази ги чисти“ – отдалечен курс за Scratch игра

From Saturday, October 3, 2020 12:00 PM
to Saturday, October 31, 2020 1:30 PM

Bulgarski daritelski forum

Open online activity

Bulgarian

ul. Solunska 56
1505 Sofia

В този онлайн курс учениците ще се научат как да програмират на Scratch и да създадат симулация на разпространение на инфекция между герои и един от начините за предпазване. Ще се научат да управляват играта с помощта на камерата си, като тя ще улавя движението на ръцете им. Целта ни е, участниците да научат как да движат герои в Scratch, какво са случайни числа, как героите усещат, че са били докоснати и какви са условията за победа в играта. Учениците могат да участват с таблети, настолни компютри или телефон.Онлайн курсът е организиран, като асинхронно обучение, съчетано с планирани 10 онлайн срещи в средата на MS Teams с преподавател с възможност за задаване и отговаряне на въпроси. Срещите се планират да са с продължителност 30 минути всяка. Средата за реализиране на играта Scratch e безплатна за ползване. За целите на обучението е необходимо плащането на достъпи до образователните ресурси в www.fllcasts.com. Основната цел е да засили интересът им към програмирането, като разшири знанията им получени в часовете по компютърно моделиране, чрез създаване от тях на първата им компютърна игра. Изграждането на хигиенни навици е друга цел, която си поставя събитието.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Batterfly

Sun, Oct 11, 2020 9:00 AM

Кодирање преку игри

Школа по Web Development на Радостин Чолаков

Wed, Oct 7, 2020 11:30 AM

Школа по уеб програмиране и ефективна организация на софтуерни проекти, с ментор Радостин Чолаков - признаван за един от най-големите таланти в програмирането на България от множество медии, и доказал се на множество състезания. Школата се организира от МГ "Акад. Кирил Попов" и е част от национална програма за подготовка на талантливи ученици за участие в състезания и олимпиади.

DIAGNOSE NATURE&PRESERVE NATURE

Wed, Oct 21, 2020 12:00 AM

ONLINE MEETING THROUGH THE ERASMUS+ PROJECT ”DIAGNOSE NATURE&PRESERVE NATURE”, DISCUSSION ABOUT THE FIRST MOBILITY, STAFF TRAININNG, PLANNING ACTIVITIES.