Programozzunk!

From Monday, October 12, 2020 8:00 AM
to Thursday, October 22, 2020 4:00 PM

Klapka György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Invite-only in-person activity

Hungarian

2117, Isaszeg, Gödöllői Járás, Pest, Kossuth Lajos út 85, HUN

7-8. osztályos tanulóknak programozási feladatok Imagine Logoban, Scratchben és drón programozás

    Elementary school students
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Kódólás-dekódolás

Mon, Oct 12, 2020 8:00 AM

5-6. osztályos tanulók bevezetése a kódolás folyamtába játékos feladatokon keresztül, a tanulók saját készítésű kódtáblázatainak felhasználásával.

Hiányzik egy figurád? Ki tudjuk nyomtatni?

Wed, Oct 21, 2020 6:00 PM

Az online térben megtartandó szakköri foglalkozáson képernyőmegosztással, kommentlehetőséggel az általunk támogatott gimnázium tanárai és szakember segítségével egyszerű, játékos módon szeretnénk bevezetni a 3D tervezést és a nyomtatást. Célunk a pályaorientáció támogatása az intézmény diákjai, a településünk környezetében. Hangsúlyozva az informatika világának sokszínűségét. A foglalkozás bevezetőjében egy kis video-s bemutatóval kitérnénk a 3D- szkennelés, nyomtatás elméletére, gépi kódjaira és lehetőségeire nemcsak a különböző tantárgyak szemléltetőeszközeit, de hétköznapi életünkben is jelenlévő tárgyakat illetően. Ötletelhetünk, ki mit készítene, esetleg miben/kit segíthetne egy ilyen eszközzel. Egy már korábban kinyomtatott tárgy utómunkálatait bemutatjuk. Az online tér lehetővé teszi akár a tantermei keretekhez képest nagyobb körültekintést igénylő műgyantás nyomtatást is. Kész tervek letöltési lehetőségeinek megtekintése után mi is tervezünk tárgyat egy 3D modellező szoftver segítségével. Hogy a kódolás se maradjon ki: ismerkedünk kódblokkos tervezési felülettel is. A nyomtatás órákat vesz igénybe, így arról felvételek készülnek és megosztásra kerülnek a résztvevőkkel.

Python, de nem cirkusz!

Tue, Oct 13, 2020 1:30 PM

Az eseményen résztvevők a Python fejlesztői környezetben hoznak létre különböző programkódokat. A résztvevőknek nem kell ismernie más programnyelveket,de ajánlott a blokkprogramozásban szerzett gyakorlat megléte. Ezért az eseményre jelentkezés nem életkortól függ, hanem, hogy kedvet érez-e a jelentkező a részvételhez. A Python "filozófiájának" feltérképezése lehetőséget ad arra, hogy az eseményre jelentkezők önállóan -de a mentor online jelenlétévél és irányításával- oldjanak meg feladatokat. Ezek különböző nehézségűek, így biztosított a differenciálás lehetősége is. A kódolás is online felületen történik (pl. https://repl.it/repls/MediumblueDimDecagons#main.py) A foglakozást egy közös megbeszélés, értékelés zárja le, ahol véleményt lehet formálni a megismert fejlesztői alkalmazásról. Talán sikerül elérni, hogy többen a későbbiekben Pythonban (is) fognak programozni. A foglakozáson feldolgozandó ismeretkört több online tananyag is segíti (videók, kész feladatok, leírások)