Codyways

From Monday, October 19, 2020 12:00 AM
to Friday, October 23, 2020 12:00 AM

Základní škola Lanškroun, na nám. A. Jiráska 139, okr. Ústí nad Orlicí

Open in-person activity

Czech

Základní škola náměstí Aloise Jiráska 139, namesti Aloise Jiraska 139, 563 01, Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj, CZE

Na škole vznikne nový kroužek, který se bude zabývat programováním. Jeho členové budou vyškoleni, aby mohli předat základy programování mladším spolužákům v průběhu akce code week. Na tuto akci budou pozváni i rodiče a veřejnost, vedení města (pokud nám to situace COVID dovolí). Zároveň vznikne etwinningový projekt, který spojí zahraniční školy, které si vzájemně vysdílí své nápady s programováním.

http://www.zsaj.cz

    Primary school
    Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Code Week - zábava do výuky
Mon, Nov 4, 2024 2:00 PM

Zveme vás na DIGIakci, která se uskuteční v pondělí 4. listopadu od 14:00 do 17:00 hodin na Základní škole A. Jiráska 139, v budově 1. stupně na náměstí J. M. Marků 80. Akce je součástí dlouholeté tradice naší školy v rámci evropského CodeWeeku a bude zahrnovat čtyři interaktivní dílny pro děti a veřejnost, které připravili naši učitelé. 

Zvláště zváni jsou učitelé z místních škol, pro které bude připravena prohlídka dílen s ambasadorkou CodeWeeku. Ta je provede jednotlivými stanovišti, kde jim ukáže, jak fungují, jak se dá s technologiemi pracovat, a jak na ně reagují žáci. Sraz je vždy v celou hodinu před školou. 

Tato akce nabízí skvělou příležitost pro učitele poznat nové možnosti využití digitálních technologií ve výuce a zároveň zažít, jak lze CodeWeek pojmout i jako den otevřených dveří pro širokou veřejnost. Přijďte se inspirovat a sdílet zkušenosti!

Microtela
Mon, May 5, 2025 8:00 AM

Vědecko-technická soutěž pro žáky základních a středních škol, pro studenty vysokých škol.

Kategorie: Micropočítač, Fischertechnik, Ozobot, Projekty, LArobot, Curiosity

CodeWeek na Půdě
Mon, Oct 14, 2024 12:00 PM

V týdnu od 14. října do čtvrtka 24. října 2024 se můžete v době do 15.00 do 17.00 těšit na následující workshopy. Akce je zdarma!

  • pondělí 14. října – 3D pero a podzimní listí. Vyzkoušejte si práci s 3D perem, objevte, jak funguje 3D tisk a vyzdobte si podzimně domov.
  • čtvrtek 17. října – Lego WeDo. Robotická stavebnice Lego WeDo. Přijďte si postavit a naprogramovat závodní formuli z robotické stavebnice LegoWeDo.
  • neděle 20. října – Scotie go! Programování hrou. Programovací deskovka pro děti od 10 let, kde plníte úkoly a pomáháte mimozemšťanovi Scottiemu posbírat trosky jeho vesmírného plavidla, aby se mohl vrátit domů.
  • pondělí 21. října – BBC micro:bit & AI. BBC micro:bit a strojové učení. Hrou a pohybem k pochopení strojového učení. Od dat k datasetu, trénování a testování modelu strojového učení. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti.
  • čtvrtek 24. října – Octo studio, programování mobilních her. Naprogramuj si hru na mobil. Blokové programování pro tvorbu mobilních her, příběhů a animací. Vhodné pro děti od 8 let, bez předchozích znalostí.