Napravite igricu u Pythonu

From Thursday, September 24, 2020 5:00 PM
to Thursday, September 24, 2020 6:30 PM

Centar tehničke kulture Rijeka

Open online activity

Croatian

Školjić 5d
51000 Rijeka

Polaznici će kroz niz Youtube videa saznati kako korak po korak samostalno izraditi igricu Križić-kružić te usput naučiti osnovne koncepte programiranja poput varijabli, unosa i ispisa, naredbi odlučivanja, petlji, polja, itd. Nakon što polaznici nauče osnove Pythona i izrade igricu dobit će samostalan zadatak čije će rješenje pokazati na live sessionu gdje će moći postavljati dodatna pitanja i dobiti odgovore.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Programiranje z aplikacijo Scratch jr
Sun, Oct 8, 2023 7:00 AM

Programiranje z uporabo programa Scratch jr v nadaljevanju. Skupaj s partnerskimi solami bomo v nadaljevanjih programirali, da nastane skupen izdelek, pravljica v nadaljevanju.

 

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).