The Village of Our Dreams

From Monday, September 14, 2020 12:00 PM
to Saturday, October 31, 2020 2:00 PM

Liceul Tehnologic Carol I, Valea Doftanei

Open online activity

anaclaragrecu@gmail.com

Liceul Tehnologic Carol I, Calea Doftanei, 107645, Teșila, Valea Doftanei, Prahova, ROU

Eveniment online de programare și creare a unui site, în care vor fi implicate 10 țări partenere ale unui proiect etwinning.

https://meet-and-code.org/ro

    Elementary school students
    Basic programming concepts Web development Software development Robotics Playful coding activities Art and creativity Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Programăm și ne jucăm!

Tue, Oct 13, 2020 2:00 PM

Evenimentul se va desfășura pe platforma Cisco Webex, unde 20 de eleve din clasa a V-a, mediul rural, vor crea un Site cu câteva joculețe în Scratch, adecvate copiilor de vârstă școlară mică. Elevele activează în cadrul atelierului Coder Dojo Valea Doftanei și sunt familiarizate cu programarea în Scratch. Obiectivul principal este să învețe să facă un Site pentru prezentarea produselor. Beneficiarii sunt copiii care intră în clasa pregătitoare, dar și cei care activează în cadrul atelierului Coder Dojo. Pe parcursul celor patru ore ne propunem să avem alături cel puțin un părinte al elevelor, pentru a conștientiza importanța programării în viața fetelor și pentru a testa produsele create de acestea. Ulterior părinții vor completa un chestionar online în Google Forms, pentru obținerea feed-back-ului. Facilitatori – cadrul didactic și profesorul de informatică Pentru testarea produselor existente pe Site, beneficiarii vor folosi platforma Cisco Webex, apoi vor accesa linkurile care conduc către joculețe. Ne așteptăm ca acest eveniment să deschidă calea celor mici spre codare și părinții să- și suțină și îndrume copiii către programare.

Programăm și ne jucăm!

Tue, Oct 13, 2020 2:00 PM

Evenimentul se va desfășura pe platforma Cisco Webex, unde 20 elevi din clasa a IV-a, mediul rural, vor crea un Site cu câteva joculețe în Scratch, adecvate copiilor de vârstă școlară mică. Elevele activează în cadrul atelierului Coder Dojo Valea Doftanei și sunt familiarizate cu programarea în Scratch. Obiectivul principal este să învețe să facă un Site pentru prezentarea produselor. Beneficiarii sunt copiii care intră în clasa pregătitoare, dar și cei care activează în cadrul atelierului Coder Dojo. Pe parcursul celor două ore ne propunem să avem alături cel puțin un părinte al elevelor, pentru a conștientiza importanța programării în viața fetelor și pentru a testa produsele create de acestea. Ulterior părinții vor completa un chestionar online în Google Forms, pentru obținerea feed-back-ului. Facilitatori – cadrul didactic și profesorul de informatică Pentru testarea produselor existente pe Site, beneficiarii vor folosi platforma Cisco Webex, apoi vor accesa linkurile care conduc către joculețe. Ne așteptăm ca acest eveniment să deschidă calea celor mici spre codare și părinții să- și suțină și îndrume copiii către programare.

Armonie in natura- codificare in MEE (Minecraft: Education Edition)

Mon, Oct 5, 2020 12:00 PM

Evenimentul este dedicat protejarii naturii prin cautarea unor actiuni care sa combata schimbarile climatice si cele realizate prin interventia omului. Coordonator este dna prof. de inf. Steluta Pralea si premergator evenimentului, dna prof. va realiza activitati de filmare cu drona a zonelor extravilane comunei Valea Doftanei. Drona va cantari sub 500 g iar filmarile se vor face la altitudini mai mici de 300 m astfel incat sa nu fie nevoie de aprobari speciale. Grupul tinta este format din 25 de elevi de la clasele IX-XII ale Liceului Tehn. "Carol I". Din filmari se vor face 4 selectii care sa prezinte zone diferite, cate o filmare pentru fiecare clasa. Elevii vor lucra in MEE cu licentele puse la dispozitie de Coder Dojo Valea Doftanei. Ei vor avea ca sarcina sa identifice schimbarile din mediul inconjurator, sa elimine materialele si actiunile care afecteaza mediul si sa antreneze agentul din Minecraft pentru a readuce armonia,echilibrul in natura. Participantii se vor inscrie printr-un formular, fiecare va primi filmul clasei sale, va realiza proiectul pe calculatorul personal iar produsul final va fi analizat de o comisie a Asociatiei, care va premia cele mai bune proiecte.