Kódolás a legkisebbeknek

From Thursday, June 18, 2020 8:00 AM
to Sunday, October 11, 2020 1:00 PM

Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium

Open online activity

tar.marianna@csvmg.hu

Hungarian

1048, Káposztásmegyer, Budapest 4, Budapest, Bőrfestő utca 5, HUN

Az első évfolyam tanulói számára (7-8 évesek) egy mesén keresztül ismertetjük meg a kódolás alapjait. A keretttörténetben a tanulóknak segíteniük kell a különböző akadályokon átjutni a főszereplő manónak. Majd a pályát nehezítve kincsesládákat is érinteniük kell, és ezt az utat már a Blueboot-ok programozásával járnák be. A virtuális ládákban különböző feladatokat találnak, amiket 4-5 fős csoportokban oldanak meg. A feladatmegoldásban 3-4. osztályos tanulók is segítik a kicsik csapatait. A következő feladatokat tervezzük: ismerkedés az ozoboot-okkal, a scratch-el, a micro:bit-tel, illetve néhány kezdőknek való kihívás a code.org oldalról. A játék során a kódolás alapjainak megismerése mellett fontos, hogy fejlődik a tanulók együttműködési készsége és a kommunikációjuk Fontosnak tartjuk, hogy a nagyobbak segítsenek, magyarázzanak a kisebbeknek. A tevékenység jó lehetőség arra is, hogy iskolánk új "polgárait" bevezessük a közös online felület használatába, hiszen ha a szükség úgy hozza, ez az esemény online eseményként az iskolai Teamsben zajlik majd. Ezt a tevékenységet a kódhét minden napján végezzük.

http://www.csvmg.hu

    Primary school
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

digitális kalandjáték - Bps Gödöllő
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

5.-es korcsoporttal, 5 fővel, készítünk egy digitális kalandjátékot.

MÉHEK digitális kalandjáték
Tue, May 2, 2023 12:00 AM

A kalandjátékban a méhek témakörét járjuk körbe interdiszciplináris módon. Találtok benne kódolással, mesterséges intelligenciával, kémiával, biológiával, művészetekkel, matematikával, angollal, magyar nyelv és irodalommal és zeneművészettel kapcsolatos izgalmas feladványokat.

Robotika versenyre készülés
Mon, Apr 29, 2024 2:00 PM

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)