Priprema, pozor, programiraj!

From Friday, October 17, 2014 5:00 PM
to Friday, October 17, 2014 9:00 PM

Hrvatski savez informatičara

Other

Dalmatinska ulica 12, 10000, Zagreb, Croatia

Na radionici 'Priprema, pozor, programiraj!' približit ćemo učenicima osnovnih škola koji još ne znaju što je to programiranje jedan zanimljiv novi svijet. Svijet u kojem programiranjem i logičkim razmišljanjem rješavamo probleme i smišljamo nove ideje za budućnost. Kroz zanimljivo natjecanje timova u osmišljavanju algoritama motivirat ćemo učenike da se samostalno nastave baviti programiranjem. Predavač: Nikola Dmitrović, prof. mentor, XV. gimnazija Zagreb

http://hsin.hr/

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.

Programiranje u aplikaciji MS Excel
Mon, Oct 2, 2023 8:00 AM

Učenici trećih razreda smjera Poslovni tajnik u aplikaciji MS Excel izvode nad podacima funkcije iz kategorije: matematika i trigonometrija, pretraživanja i reference, logičke, financijske, datumske, statističke i tekstualne.

Programiraju vlastite obrasce na zadanom problemskom zadatku i funkcijama dolaze do rješenja.

Radi kvalitetnije analize podataka iz tablice, koriste grafičke prikaze, izvode operacije pretraživanja, filtriranja i sortiranja podataka u bazi podataka, te izvode pivot tablice.

Radove objavljujemo na intranetu, a aktivnosti na službenim stranicama škole.