The Friendly AI

From Wednesday, August 21, 2019 9:00 AM
to Friday, December 27, 2019 10:00 AM

Vožd Karađorđe

Invite-only online activity

zanahajlovic@gmail.com

Osnovna skola Vozd Karadjordje, Ulica Ive Lole Ribara, 18220, Aleksinac, Nisavski Okrug, Centralna Srbija, SRB

My students are involved in international project about AI

    Elementary school students High school students
    Artificial intelligence
    AI

Nearby upcoming activities:

Stavi svoj grad na mapu

Thu, Oct 1, 2020 6:00 PM

Trodnevne onlajn radionice 3D modelovanja, fotogrametrije i štampe za 30 srednjoškolaca i studenata iz Niša i okoline koji će na inovativan način sa iskusnim predavačem učiti i kroz praksu pokušati da digitalizuju i sačuvaju kulturna dobra svog grada. Prvog dana uče 3D modelovanje i fotogrametriju kao metodu pravljenja 3D modela. Upoznaju se sa osnovnim pojmovima 3D prostora, programima za 3D modelovanje, 3D štampačem i tehnikama 3D štampe, a sve uz primere i direktno uključivanje. Drugog dana će u svojim lokalnim sredinama mapirati najbitnije spomenike, otići do njih i napraviti fotografije kulturnog dobra, a zatim te fotografije uploadovati na zajednički cloud. Istog dana, uveče, polaznici će zajedno sa mentorom proći kroz prikupljeni materijal i pokrenuti proces generisanja 3D modela od izabranih materijala. Trećeg dana prezentuju svoje radove i opisuju njegov kulturni značaj i zašto su baš ta kulturna dobra odabrali. Njihove radove štampamo i šaljemo njima kao uspomenu, a modele postavljamo na naš sajt. Najbolje radove ćemo dodatno obraditi i poslati Google Earth-u kako bi ih uvrstili na mape gde bi trebalo da budu sami spomenici. Prijava će biti dostupna na www.unbox.rs!

Create a pixel drawing: Coding without a computer

Wed, Jun 10, 2020 12:00 AM

Students learn to code without a computer. In a playful way they learn to convert a code into a pixel drawing using a grid and a number.

Meet and Code PHP radionica

Sat, Sep 26, 2020 1:00 PM

U poslednjih 6 godina, udruženje SmileCode tokom svakog letnjeg i zimskog raspusta organizuje besplatne školice programiranja za decu uzrasta 6-14 godina, tokom kojih se deca upoznaju sa osnovama rada sa grafikom, programiranjem video igara, i programiranjem robota. Do sada smo organizovali 4 Meet and Code radionice, na kojima smo decu upoznali sa 3D štampom, programiranjem Arduino mikrokontrolera, i programiranjem LEGO robota. Po prvi put od svog osnivanja, udruženje organizuje potpuno besplatne online PHP radionice za svu zainteresovanu decu, uzrasta od 13 do 16 godina. Naučićemo vas šta su to promenljive, funkcije, na koji način se pišu linije kôda, i kako serveru možemo da zadamo komande koje će izvršavati za nas. Radionice smo osmislili tako da ne zahtevaju instalacije posebnih programa - dovoljno je da posedujete računar i aktivnu internet konekciju. Pridružite nam se, i uverite se da programiranje nije bauk. Svako može da nauči – potrebno je malo volje, strpljenja, i želje da se nauči nešto novo. Naši predavači su PHP programeri sa višegodišnjim iskustvom. Prijavite se pozivom na broj: 069 / 1 627 987 Ili putem online formulara: http://www.smilecode.org/meet-and-code-ja