Strojno učenje u svakodnevnom životu

From Friday, October 18, 2019 6:00 PM
to Friday, October 18, 2019 8:00 PM

Hrvatski savez informatičara

Open in-person activity

hsin@hsin.hr

Dalmatinska ulica 12, 10000, Zagreb, Grad Zagreb, HRV

Strojno učenje grana je umjetne inteligencije koja se bavi oblikovanjem znanja iz skupa podataka. Živimo u vremenu kada prikupljamo i pohranjujemo goleme količine podataka, što samo po sebi nije dovoljno ako ne znamo što s tim podacima činiti i ako ih ne znamo obrađivati na pravilan način. Na ovom predavanju odgovorit ćemo na pitanja kako je i zašto strojno učenje nastalo i kako se danas koristi u znanosti i industriji. Predavač: Dino Šantl

    High school students Graduate students Post graduate students Other (see description)
    Artificial intelligence

Nearby upcoming activities:

Kodiranje s Micro:bitom

Mon, Oct 12, 2020 9:00 AM

Učenici 6. razreda će se upoznati s Micro:bitom i naučiti ga programirati. U današnjem svijetu je važno razumjeti programiranje i logiku programiranja, pa je nakon uvoda u programiranje i kodiranja u 5. razredu, micro:bit zanimljiv nastavak.

Napredno kodiranje s Micro:bitom

Mon, Oct 12, 2020 9:00 AM

Učenici 7. razreda će programirati Micro:bit tako da ispisuje eko poruke jer sudjelujemo u projektu Ekoškole i u šk. god. 2020./2021. ćemo skupljati EE otpad koji ćemo pravilno razvrstati i zbrinuti. Cilj je učenike zainteresirati za programiranje, a ujedno i potaknuti na razmišljanje gdje završe svi uređaji koje su koristili i/ili koriste.

Robotika u Šenoi

Thu, Sep 24, 2020 12:00 PM

Radionice programiranja za učenike od 5. do 8. razreda prema interesu (mBot, microBit, Arduino)