Prvi koraci u programiranju

From Monday, October 14, 2019 8:00 AM
to Friday, October 18, 2019 11:30 AM

Osnovna škola kraljice Jelene, Solin

event.activitytype.other

OŠ Kraljice Jelene-PŠ Kučine, Roguljića N., 21210, Kučine, Solin, Splitsko-dalmatinska županija, HRV

Provest će se 17 aktivnosti s učenicima nižih razreda osnovne škole kojima će na zanimljiv način zakoračiti u svijet programiranja. Aktivnosti su sljedeće: - rješavanje zadanog labirinta dekodirajući zadane kodove i pronalazeći izlaz iz labirinta - zapisivanje naredbi, tj. kodiranje koji su rješenje za izlazak iz labirinta - natjecateljska igra u kojoj učenici trebaju točno i brzo postaviti naredbe koje vode do izlaza iz labirinta - pisanje naredbi kojima nastaju određeni uzorci uz uporabu što manje znakova - izrada crteža na papiru tehnikom pixel art, a potom ispisivanje koda koji odgovara crtežu

    Elementary school students
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Cody Roby “Tetrathlon”

Mon, Oct 12, 2020 8:00 AM

Unplugged kodiranje ili kodiranje bez računala - kroz zabavne aktivnosti i uz pomoć svakodnevnih materijala učenici će naučiti osnovne koncepte kodiranja kreirajući vlastite algoritme i mijenjajući kodove kada uoče greške, bez upotrebe računala. Ove aktivnosti razvijaju kreativnost, razvijaju kompetencije rješavanja problemskih situacija, apstraktnog mišljenja, suradnju među učenicima i analitičke vještine.

Dance party

Mon, Oct 26, 2020 8:00 AM

Učenici će naučiti osnove kodiranja kroz Hour of code program za djecu: Dance party. Korak po korak, učenici će stvoriti plesnjak različitih životinja, kodirajući plesne pokrete uz odabranu glazbu.

Micro:bits

Mon, Sep 7, 2020 8:00 AM

Programiranje Micro bit-a za rijesavanju raznih problema iz ekologije ali i iz ostalih oblasti sa učenicima osnovne škole.