Prvi koraci u programiranju

From Monday, October 14, 2019 8:00 AM
to Friday, October 18, 2019 11:30 AM

Osnovna škola kraljice Jelene, Solin

Other

OŠ Kraljice Jelene-PŠ Kučine, Roguljića N., 21210, Kučine, Solin, Splitsko-dalmatinska županija, HRV

Provest će se 17 aktivnosti s učenicima nižih razreda osnovne škole kojima će na zanimljiv način zakoračiti u svijet programiranja. Aktivnosti su sljedeće: - rješavanje zadanog labirinta dekodirajući zadane kodove i pronalazeći izlaz iz labirinta - zapisivanje naredbi, tj. kodiranje koji su rješenje za izlazak iz labirinta - natjecateljska igra u kojoj učenici trebaju točno i brzo postaviti naredbe koje vode do izlaza iz labirinta - pisanje naredbi kojima nastaju određeni uzorci uz uporabu što manje znakova - izrada crteža na papiru tehnikom pixel art, a potom ispisivanje koda koji odgovara crtežu

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Upotreba LCD displeja
Mon, Apr 1, 2024 2:30 PM

Na ovoj radionici, učenici OŠ"Osman Nakaš" će programirati arduino i koristiti LCD displej.

BITne igre
Thu, Apr 11, 2024 8:00 AM

Na početku aktivnosti učenici po uputama izrađuju papirnati binarni kalkulator koji će im olakšati pretvaranje binarnog broja u dekadski broj (https://cutt.ly/RusOIlL). U dijelu aktivnosti razbij kodove učenici na nastavnom listiću kojim pretvaraju sliku u niz binarnih znamenki, te binarne znamenke u sliku (https://cutt.ly/ZusPRt6). U online dijelu aktivnosti, učenici igraju online igru Binary Bonanza u kojoj moraju na različite načine prikazati broj trojkom bitova, četvorkom bitova,... U bitnoj igri Binary Game učenici igraju online igricu kojom prikazuju zadani dekadski broj jednim byte-om tj. nizom od osam bitova i obrnuto, prikazani binarni broj pretvaraju u deksadski broj. Kroz posljednje dvije igrice, učenici najbrže svladaju vještinu pretvaranja binarnog broja u dekadski i obrnuto.