Φτιάχνοντας παιχνίδια με scratch

From Monday, October 7, 2019 8:30 AM
to Monday, December 23, 2019 2:00 PM

Γυμνάσιο Καρέα

Open in-person activity

Ελλήνων Αξιωματικών 2, 162 33, Βύρωνας, GRC

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τον παρακάτω λαβύρινθο σε scratch και να εμβαθύνουν μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο στις μεταβλητές και στην δομή επιλογής.

    Other (see description)
    Visual/Block programming
    Scratch games οπτικός προγραμματισμός Μεταβλητές Δομή Επιλογής GR-SERVOU-123

Nearby upcoming activities:

Χορέψτε μαζί μας... Με το scratchjr!!!

Mon, Oct 12, 2020 1:00 PM

Οι μαθητές μαθαίνουν τις βασικές εντολές του προγραμματισμού προγραμματιζοντας σε ομάδες έναν ήρωα της επιλογής τους στο scratch Jr με στόχο να χορέψουν στον εσωτερικό ή αύριο χώρο του σχολείου τους. Επιλέγουν την κατάλληλη μουσική και προγραμματιζουν τους ήρωέ τους ώστε να συγχρονιστούν και να χορέψουν. Μαζί με τους ήρωες συγχρονίζονται και χορεύουν ταυτόχρονα και τα παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΩ

Mon, Oct 12, 2020 1:00 PM

Οι μαθητές μαθαίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού χρησιμοποιώντας τα σώματα τους με στόχο να χορέψουν στον εσωτερικό ή αύλειο χώρο του σχολείου τους. Χωρίζονται σε ομάδες, επιλέγουν την κατάλληλη μουσική ή παίζουν κάποιο ρυθμικό μοτίβο με κρουστά όργανα και προγραμματίζουν τα ρομποτάκια συμμαθητές τους ώστε να συγχρονιστούν και να χορέψουν.

tech 4 family

Sat, Oct 10, 2020 11:00 AM

Το εργαστήριο tech 4 family απευθύνεται σε 25 κορίτσια 8-10 ετών και τις μητέρες τους (σύνολο 50 άτομα). Απαντά στην ανάγκη για διαγενεακές εκδηλώσεις που προάγουν τον προγραμματισμό σε κορίτσια/γυναίκες. Σκοπός είναι η εκπαιδεύτρια της InterMediaKT να μεταφέρει τον ενθουσιασμό της τεχνολογικής μάθησης, παρουσιάζοντας το παρελθόν και το μέλλον του προγραμματισμού. Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο της ιστορικής ανασκόπησης με την ανάδειξη των "μεγάλων" γυναικείων ονομάτων και ποιες είναι οι επιτεύξεις τους στον τομέα του προγραμματισμού. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο μέλλον, παρουσιάζοντας σε μητέρες και κόρες τις επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές μιας καριέρας στον κώδικα και την τεχνολογία (επαγγελματική απορρόφηση, εξέλιξη, οικονομικές αποδοχές). Στο δεύτερο μέρος, θα διδάξουμε στις μαθήτριες τις βασικές αρχές προγραμματισμού με Scratch. Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν διαδραστικά εργαλεία (Kahoot, mentimeter κ.ά.) με σκοπό να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ το δεύτερο μέρος θα περιέχει διαδραστικές ασκήσεις όπου τα κορίτσια που συμμετέχουν θα ακολουθούν βήμα-βήμα την εισηγητήτρια για τη δημιουργία εφαρμογών/παιχνιδιών.