Írjunk hatékony adatbázis-lekérdezéseket!

From Tuesday, October 8, 2019 11:00 AM
to Tuesday, October 8, 2019 12:00 PM

it-tanfolyam.hu

Open in-person activity

1056, Belváros, Budapest 5, Budapest, Váci utca 47, HUN

Az Oracle HR sémában, először tipikus, hétköznapi szavakkal megfogalmazunk néhány lekérdezést, majd SQL nyelven megvalósítjuk és elemezzük, hogy helyesek-e, hatékonyak-e, mit adnak vissza. Szükség esetén optimalizáljuk, testre szabjuk ezeket. Kategóriák: egyszerű, összetett, aggregáló, soktáblás, hierarchikus/rekurzív lekérdezések. Ha lehet, grafikusan is megjelenítjük a lekérdezések eredményeit Java swing felületen, beépített JTable és JTree komponensekkel, illetve JFreeChart grafikonnal is. A Java adatbázis-kezelő tanfolyamunk tematikájához kötődik a program. Előismeretként feltételezünk némi jártasságot adatbázis-kezelés, SQL, Java swing felhasználói felület témakörökből.

    Secondary school Higher Education Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Software development

Nearby upcoming activities:

Kódolás és űrkutatás
Sat, Sep 30, 2023 9:00 AM
A Kódolás űrkutatás workshop lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy felfedezzék a rejtélyes világűrt és megismerjék, hogyan használhatják a programozást az űrkutatás izgalmas területén. Ezen a lenyűgöző utazáson az űrhajózás alapjaitól kezdve a műholdak működéséig és még annál is tovább vezetjük őket, hogy inspirációt merítsenek a tudomány és technológia izgalmas összefonódásából.
Minecraft forráscsomag készítés és 3D modellezés
Sat, Oct 28, 2023 9:00 AM
Fedezzük fel a Minecraft világának rejtett titkait és hozzunk létre valami teljesen újat együtt! Tanuljuk meg, hogyan működnek a Minecraft kódsorai, és fedezzük fel a 3D modellezés és textúrázás alapjait a Blockbench segítségével. A workshop végén megalkothatjuk saját egyedi Minecraft világunkat, amit büszkén megoszthatunk barátainkkal is!
Védjük meg az óceánt Lego robottal!
Thu, Oct 26, 2023 1:00 PM
A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek kizárólag saját Lego (EV3 vagy Spike) robotépítő készletekkel. A meglévő robotpályáinkat használva teljesen új kihívás elé állítjuk versenyzőket. A téma az óceánok védelme, ehhez fognak kapcsolódni a feladatok, melyet ott helyben fog megtudni minden csapat. A feladat ismertetés után kezdődik az építés és programozás. Sok kisebb kihívásból tevődik össze a versenyfeladat (például különböző tárgyak felismerése szenzorokkal, majd azok emelése, szállítása), így a sikerhez nem csak programozói és építési tudásra van szükség, hanem megfelelő stratégiára is. Fontos, hogy jó legyen a hangulat, a versengés helyett teret kapjon a csapatok közötti kooperáció. hogy a versenyző csapatok egymástól is tanulhassanak, hogy ezáltal is fejlődjenek.