Math and micro:bit ( Matematika i micro:bit )

From Friday, October 11, 2019 11:30 AM
to Friday, October 11, 2019 12:30 PM

OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac

Invite-only in-person activity

Ulica Kralja Zvonimira 15, 53220, Otočac, Ličko-senjska županija, HRV

I am planning an activity with my primary school students (6th grade), where they will be using micro:bit for mathematic tasks. The objective of this activity is for students to learn how to program a micro:bit and become familiar with the possibilities of applying micro: bit devices in mathematics. Students, with the help of a teacher, will create a program for finding multiples of the natural number and introduce a program to find the greatest common divisor of two numbers. Radionica o korištenju i primjeni micro:bit uređaja u matematici organizira se za učenike 6. razreda. Cilj ove aktivnosti je naučiti kako programirati micro:bit uređaj te se upoznati s mogućnostima primjene micro:bit uređaja u matematici. Učenici će uz pomoć učiteljice izraditi program za ispisivanje višekratnika prirodnog broja, te upoznati program za određivanje najvećeg zajedničkog djelitelja dva broja.

    Primary school
    Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Ping pong program
Wed, Oct 12, 2022 8:00 AM

Učenici će u programu Scratch uz pomoć učiteljice programirati programsku igru koja je slična ping pongu. Cilj igre bit će održati lopticu u zraku pomičući donju prepreku pomoću tipkovnice. Igri će biti dodano i bodovanje kako bi među učenicima izazvala natjecateljski duh. Svai učenik će samostalno dizajnirati pozadinu igre kao i likove: lopta i prepreka te će an kaju svoju igru podijeliti s ostalim učenicima u razredu.

CodeWeek at Wellbeing project
Sat, Oct 8, 2022 12:00 AM

CodeWeek at Wellbeing project
- presentation of the school and the eTwinning project
- filming the school and sharing the experience
- online meeting

Zabavno programiranje
Sat, Oct 8, 2022 10:00 AM

U našoj školi u tjednu programiranja učenici će uz pomoć nastavnika upoznati osnovne i napredne tehnike programiranja. 5. r Blok py, 6.-8. r Python. Učenici tokom tjedna upoznat će se s primjerima umjetne inteligencije.