Διασκεδάζω προγραμματίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια

From Monday, October 13, 2014 8:00 AM
to Friday, October 17, 2014 2:00 PM

89ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας

Other

Κροτωνος 4, Αθήνα 116 31, Ελλάδα

Οι μαθητές του 89ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα προγραμματίζοντας: α) το ηλεκτρονικό παιχνίδι περιπέτειας Τρέξε Μάρκο β) τα παιχνίδια Angry Birds, Flappy Bird γ) φτιάχνοντας το δικό τους ηλεκτρονικό παιχνίδι!

http://sch.androul.com/

    Elementary school students
    Basic programming concepts
    CodeEU Code Greece Athens

Nearby upcoming activities:

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Mon, Nov 2, 2020 10:00 AM

Η δράση μας υλοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας ΄΄The codally Team΄΄ και στην σχολική τάξη με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών ΤΣΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ και ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗ. Σκοπός της δράσης μας είναι η εξοικείωση των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία με παιγνιώδη τρόπο, ο πειραματισμός των παιδιών με δραστηριότητες προγραμματισμού μέσα από κατάλληλο σενάριο, η κατανόηση και εκμάθηση βασικών μαθηματικών εννοιών και προσανατολισμού, η βελτίωση της ικανότητας χρονικής ακολουθίας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, μιλήσαμε για την αντισεισμική προστασία και τα αντισεισμικά σπίτια. Χρησιμοποιήσαμε τα Lego και φτιάξαμε 3 ειδών σπίτια και μία μηχανή προσομοίωσης σεισμού. Στη συνέχεια, με τη διαδικασία drag and drop αντιγράψαμε τον κώδικα προσομοίωσης σεισμού στο tablet. Οι μαθητές παρατήρησαν τη συμπεριφορά των σπιτιών σε διαφορετικές κλίμακες σεισμού. Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε το Lego Education WeDO 2.0.

Δείξε μου τον κώδικά σου να σου πω ποιος είσαι!

Sat, Oct 10, 2020 8:30 AM

Γνωρίζουμε τις γλώσσες HTML5 και CSS και συστηνόμαστε στον κόσμο μέσα από τις προσωπικές μας ιστοσελίδες! Όλοι οι μαθητές της Α΄Τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν ενεργά μέσα από τα μαθήματα σχεδίασης και ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα. Συγκεκριμένα, με κώδικα HTML5 θα παρουσιάσουμε το περιεχόμενό μας στον παγκόσμιο ιστό και με κώδικα CSS θα το ομορφύνουμε, υλοποιώντας ο καθένας μας μια προσωπική ιστοσελίδα.

CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι…και παίξτε σε Scratch!

Sat, Oct 17, 2020 12:00 AM

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε ομάδες 2-3 παιδιών ηλικίας 8-16 ετών, με την καθοδήγηση ενός ενήλικα (εκπαιδευτικού, γονέα κ.ο.κ.). Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο CodeAthon καλούνται: Να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch Να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και Να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούν).