Text Compression

From Thursday, January 16, 2020 12:00 AM
to Friday, January 17, 2020 12:00 AM

Srednja škola Zabok

Open in-person activity

Ulica Ivane i Cvjete Huis, Zabok, Croatia

Students will use the Text Compression Widget to compress segments of text by looking for patterns and substituting symbols for larger patterns of text. Lesson plan: https://curriculum.code.org/hoc/unplugged/2/

    High school students
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Glagoljica i kodiranje

Sun, Oct 11, 2020 12:00 AM

Ove godine prvi put se prijavljujem za Code Week. Najprije ću učenike uputiti da prouče materijale sa stranice code.org. Kako bih učenike uvela u svijet programiranja, izabrala sam aktivnosti koje ćemo provesti bez korištenja računala. U provedbi aktivnosti učenici će povezati stečena znanja iz više matematike, povijesti i hrvatskoga jezika. Na satu hrvatskoga jezika učit ćemo kodirati glagoljicu u latinicu.

Kodiranje s Micro:bitom

Mon, Oct 12, 2020 9:00 AM

Učenici 6. razreda će se upoznati s Micro:bitom i naučiti ga programirati. U današnjem svijetu je važno razumjeti programiranje i logiku programiranja, pa je nakon uvoda u programiranje i kodiranja u 5. razredu, micro:bit zanimljiv nastavak.

Napredno kodiranje s Micro:bitom

Mon, Oct 12, 2020 9:00 AM

Učenici 7. razreda će programirati Micro:bit tako da ispisuje eko poruke jer sudjelujemo u projektu Ekoškole i u šk. god. 2020./2021. ćemo skupljati EE otpad koji ćemo pravilno razvrstati i zbrinuti. Cilj je učenike zainteresirati za programiranje, a ujedno i potaknuti na razmišljanje gdje završe svi uređaji koje su koristili i/ili koriste.